Honor Note 10


Honor Note 10 har en stor display som täcker över åttio procent av framsidan, är konstruerad av en kombination av metal, plast och glas precis som många andra av dagens mobiltelefoner.
Runt litens kanter sitter en ram av metall och baksidan består av plast som har täckts av flera lager glas. Denna typ av design hittar man hos både lite dyrare budgetmobiler och dyra flaggskepps mobiler så materialvalet är ingenting unikt och spännande. Dessutom delar Honor Note 10 design med ett stort antal andra mobiltelefoner där ute men det gör kanske inte så mycket ifall man bara är ute efter en något billigare mobiltelefon som samtidigt har i det närmaste topp prestanda.
Telefonen har dubbla högtalare med Dolby Atmos ljud.
På baksidan sitter dubbla kameralinser samt en fingeravtrycksläsare och i mobilens underkant sitter en USB Typ C port vilket man förväntar sig att alla moderna toppmodeller har.
Note 10 är en stor smartphone och är till och med större än Samsung Galaxy Note 9 och det medför att mobilen inte passar dig som vill ha en mobiltelefon man kan använda med en hand. Smaken är ju olika. Jag personligen ser endast fördelar med en smartphone med en stor display. Att spela spel, titta på film eller skriva dokument blir så mycket lättare och mer njutningsfullt på en större skärm jämfört med en liten.


Den har en AMOLED display på 6,9 tum med 1080×2220 pixlar så pixeltätheten landar på 355 ppi (pixels per inch). Detta innebär att displayen må vara ganska skarp men knappast är fullt lika skarp som de skärmar som sitter i de dyrare flaggskepps mobilerna.
Honor likt OnePlus satsar på att ta fram smartphones som trots att de har liknande prestanda och design som de dyra toppmodellerna håller en lägre prislapp och detta görs genom att spara in på de områden där det går att spara in medans man satsar mer på de viktigaste faktorerna.
Displayens skärpa är ett av dessa områden eftersom man egentligen inte behöver ha en superskarp QHD display för att få en fantastisk upplevelse av en ny smartphone.
Det operativsystem som kommer med Honor Note 10 är Android 8.1 Oreo men med Huaweis skinn EMUI 8.2 som är ett hårt anpassat skinn och som därmed inte passar alla. Om du är van med ett rent Android blir det en stor omställning att använda den här mobiltelefonen dagligen.
Värt att nämna är att Honor är ett dotterbolag till Huawei så det är därför deras mobiler använder samma version av Android som Huaweis egna smartphones.
Telefonen har en åttakärnig Hisilicon Kirin 970 processor på 2,4 GHz och detta är en kraftfull processor som klarar av mer krävande arbetsuppgifter utan problem.
RAM minnet hos badmodellen är på 6 GB och internminnet på 64 GB med möjlighet att utöka minneskapaciteten med ett minneskort på upp till 256 GB.
Den bättre varianten har ett RAM minne på 6 GB och ett internminne på 128 GB.
Den framåtriktade kameran är på 13 Megapixlar och de dubbla bakre kamerorna är på 24 respektive 16 Megapixlar och har PDAF och LED blixt.
Mobiltelefonen kan ge bra bilder vid bra ljusförhållanden.
Det inbyggda batteriet hos Honor Note 10 är på otroliga 5000 mAh och stödjer snabbladdning vilket är en stor fördel. Batteriet är så pass stort att det bör klara mer än en dag på en laddning.
Honor var för bara ett par år sedan ett ganska känt märke här i Sverige men har på senare tid försvunnit ur konsumenters medvetande och detta bara för att tillverkaren har satsat mindre på reklam. Det är tråkigt nog så att vi glömmer fort och nästan allt intresse riktas mot iPhone och Samsung. I Samsungs fall uteslutande mot deras toppmodeller fast de producerar betydligt fler modeller än så.
Honor Note 10 är ett utmärkt alternativ till dessa mobiltelefoner och den här ett pris runt 520 dollar som direktöversatt blir  5080 kr. Hos ett eventuellt svenskt pris tillkommer moms och andra avgifter vilket ger ett högre pris.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.