Honor Play


Honor Play är en ny smartphone som fokuserar lite extra på mobilt spelande.
Denna smartphone har GPU Turbo teknik vilket medför att telefonen blir lämplig som spelmaskin.
Mobiltelefonen har ett chassi av metall, en stor display och lätt avrundad kanter och hörn. Designen duger men utan att sticka ut i mängden av mobiltelefoner där ute.
Den har åtminstone inte ett bakstycke täckt av ett lager glas likt majoriteten av alla mobiltelefoner har just nu.
Fingeravtryckläsaren sitter placerad på baksidan och i mobilens underkant sitter en USB Typ C port.


Displayen är en LCD display på hela 6,3 tum med bildförhållandet 19.5 och med 1080×2340 pixlar. Pixeltätheten blir 409 ppi (pixels per inch) så det är en skarp display med bra färgåtergivning.
Det som driver det hela är en åttakärnig Hisilicon Kirin 970 processor på 2,4 GHz samt ett RAM minne på 4 eller 6 GB och ett inbyggt minne på 64 GB. Minneskapaciteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 256 GB.
Telefonen har tillräckligt med kraft och utrymme för att vara ett bra alternativ.
Den främre kameran är på 16 Megapixlar och de dubbla bakre kamerorna är på 16 respektive 2 Megapixlar och har djupsensor och LED blixt. Kameralinserna håller inte riktigt flaggskepps standard men duger med tanke på mobilens prislapp. Vid bra ljusförhållanden är de kapabla att ge fina bilder som duger för att ladda upp på sociala medier som Instagram, Twitter och Facebook.
Det inbyggda batteriet är på 3750 mAh och stödjer snabbladdning. Man kan i snitt få ut minst en dag på en laddning men det är klart att om du spelar mobil spel hela dagen töms batteriet fort och i det fallet blir snabbladdning en stor fördel.
Det operstivsystem som kommer förinstallerat är Android 8.1 Oreo men med Huaweis skinn EMUI 8.1 vilket är ett hårt anpassat skinn som därmed inte passar alla.
Honor är ett dotterbolag till Huawei så det är därför de använder samma skinn. Under en period var Honor ett relativt populärt märke här i Sverige men de känns lite bortglömda numera och det är förstås synd eftersom de erbjuder bra mobiltelefoner för en något billigare peng. Sådant är ju alltid välkommet.
Honor Play har inte ännu släppts till försäljning här i landet men finns att köpa i Kina och Indien.
En Honor Play kostar 3300 kr hos GearBest men det är förstås priset innan den svenska momsen så mobiltelefonen kommer i slutänden bli dyrare än så ifall du skulle beställa en från dem.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.