HTC U12 Plus


HTC U12 Plus är en väldigt bra flaggskepps mobil men frågan är om den står sig i konkurrensen från de större mobil tillverkarna där ute. Telefonen har inte riktigt någonting som gör den mer intressant än alternativen vilket den kämpande tillverkaren HTC så väl behöver. Det var många år sedan som de hade en riktig storsäljare som låg jämsides med de stora tillverkarnas likvärdiga produkter.
Telefonen är byggd av en kombination av metall plast och glas likt den rådande designtrenden hos mobiler.
På baksidan sitter dubbla kameralinser samt en fingeravtryckläsare och i mobilens underkant sitter en USB Typ C port.
Denna smartphone har stereo högtalare med 32 bitars ljud. Ljudet hos denna smartphone är otroligt bra så det är förstås alltid en ren njutning att titta på streamad film, lyssna på musik och spela mobil spel på telefonen.


HTC U12 Plus är en flaggskepps mobil från 2018 så naturligtvis har den de specifikationer man förväntar sig av en modern toppmodell.
Displayen är en LCD display på 6 tum med bildförhållandet 18:9 och 1440×2880 pixlar.
Detta är en skarp display med bra färgåtergivning som är lämpad för filmkonsumtion och spelande.
Den har en åttakärnig Snapdragon 845 processor på 2,8 GHz samt ett RAM minne på 6 GB. Internminnet är på 64 GB eller på 128 GB.
Minneskapaciteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 512 GB.
HTC U12 Plus
Den främre kameran är på 8 Megapixlar och den har dubbla bakre kameror på 12 och 16 Megapixlar med optisk bildstabilisator, laser autofokus och dubbel LED blixt. Kameralinserna ger mycket fina, skarpa bilder vid bra ljusförhållanden, faktiskt så bra att den ligger väldigt nära de mobiltelefoner som är kända för att ha de bästa kamerorna.
Det inbyggda batteriet är på 3500 mAh och stödjer snabbladdning via Quick Charge 3.0.
Batteristorleken är tillräcklig för att ge en fullt godkänd batteritid och snabbladdningen medför att batteriet när det väl är tomt kan laddas fullt på kort tid.
HTC U12 Plus har en utmärkt prestanda, fin design och  är lite unik på grund av de tryck känsliga långsidorna med vilka du till exempel kan kan aktivera kameran. Man trycker helt enkelt in kanterna med med handen. Det är dock inte tillräckligt för att mobiltelefonen ska sälja i stort antal och det höga priset hjälper knappast till att förbättra försäljnings siffrorna.
En HTC U12 Plus har en prislapp runt 8590 kr och när du får en Samsung Galaxy S9 Plus för samma pengar blir valet ganska självklart för de flesta.
Om du däremot inte tycker om Samsungs mobiltelefoner och vill ha en likvärdig smartphone kan HTC U12 Plus vara ett bra alternativ.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.