LG G7 One


LG G7 One är en Android One mobiltelefon vilket innebär att den har ett rent operativsystem precis som Google har tänkt sig att det ska se ut. Du får den senaste versionen i det här fallet Android 8.1 Oreo och är garanterad att få uppdateringar i minst två år.
Denna smartphone har en bakre fingeravtryckläsare, USB Typ C port samt en IP 68 Certifiering så den är vattentålig. Den här telefonen har även en 32 bitars Hi-Fi Quad DAC så den har ett utmärkt ljud för multimedia konsumtion. Att lyssna på musik, titta på streamad film och spela mobil spel blir riktigt njutningsfullt.
LG G7 One har till och med en MIL-STD 810G Certifiering så mobiltelefonen är extra tålig vilket naturligtvis är en stor fördel.



LG G7 One har en stor LCD display på 6,1 tum med 1440×3120 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 564 ppi (pixels per inch) med bildförhållandet 19:5. Displayen är oerhört skarp och tydlig med bra betraktningsvinkel och färger.
Kanterna är av metall och baksidan av plast täckt med ett lager glas. Hörnen är avrundade. Designen påminner en hel del om LG G7 ThinQ som är deras toppmodell från i år och det är någonting positivt eftersom den har en fin design.
RAM minnet är på 4 GB och det inbyggda minnet är på 32 GB med möjlighet att utöka med ett minneskort på upp till 2 GB.
Den processor som i mobilen är en åttakärnig Snapdragon 835 procesor på 2,5 GHz och detta är en topp processor från förra året. Mobiltelefonen är med andra ord kraftfull men hamnar inte på exakt samma nivå som årets flaggskepps mobiler men den ligger väldigt nära. Att LG G7 One kommer med ett rent operativsystem medför dock att allt flyter på oerhört lätt och smidigt jämfört med toppmodeller med hårt anpassade skinn och detta är ytterligare en fördel med rena, opåverkade system. Detta och möjligheten till snabba uppdateringar. Men är du en person som vill ha en mängd olika funktioner i din smartphone bör du inte välja varken en Android One mobil eller en Google Pixel som ju är mer avskalade och endast har de funktioner som finns i Android från början. Vilken mobiltelefon som passar just dig avgörs ju mycket av just din smak.
Det inbyggda batteriet är på 3000 mAh och stödjer snabbladdning via Quick Charge 3.0 och det är en fördel att kunna fylla på batteriet fort när det börjar att bli tomt.
Den framåtriktade kameran är på 8 Megapixlar och den bakre huvudkameran är på 16 Megapixlar och har LED blixt och enligt uppgift vidvinkel lins.
LG är tyvärr en tillverkare som inte säljer så stora mängder mobiltelefoner i Sverige och det är förstås tråkigt på grund av att deras telefoner håller en hög kvalitet både när det gäller design, specifikationer och funktioner. Deras dyrare modeller är dessutom ofta något billigare än konkurrenternas likvärdiga produkter även om de inte precis ligger på flaggskepps dödar nivå när det gäller prissättningen.
Vad LG G7 One kommer att kosta och om den ska säljas officiellt här i Sverige är ännu oklart men om den gör det och samtidigt håller ett lite lägre pris kan den bli ett mycket bra allternativ.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.