LG Q7


LG Q7 är en budgetmobil i nedre mellansegmentet som på utsidan liknar flaggskepps mobilen LG G7 ThinQ. Den har en stor display med bildförhållandet 18:9.
Ljudmässigt har den 7.1 Dolby surround ljud ( om du använder hörlurar) och det finns också en Hi-Fi quad DAC så ljudet hos denna smartphone är av hög kvalitet.
Mobiltelefonen är IP68 Certifierad så den tål att vistas på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter och dessutom har den MIL-STD-810G Certifiering så den tål lite tuffare tag än de flesta andra mobiltelefoner där ute.
På baksidan sitter en kameralins samt en fingeravtrycksläsare.
I mobilens underkant sitter en USB Typ C port.


Displayen är en LCD display på 5,5 tum med 1080×2160 pixlar så pixeltätheten landar på 442 ppi (pixlar per tum).
Det rör sig alltså om en skarp och tydlig display och färgātergivningen är riktigt bra.
RAM minnet är på 3 GB och det inbyggda minnet är på 32 GB och minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 512 GB. Den här telefonen har med andra ord tillräckligt med plats.
Den drivs av en åttakärnig Mediatek MT6750S processor på 1,5 GHz.
Processorn gör att mobilen hamnar i det nedre segmentet av lite bättre budgetmobiler och det för att den är lite för svag för att platsa bland de bästa i samma prisklass.
Den framåtriktade kameran är på 8 Megapixlar och den bakre huvudkameran är på 13 Megapixlar och har LED blixt.
De flesta av dagens smartphones har åtminstone kameror som ger godkända bilder och nästan ingen som är helt värdelös.
Det inbyggda batteriet är på 3000 mAh och stödjer snabbladdning via Pump Express +.
LG är en tillverkare vars produkter få konsumenter har som första val och det är faktiskt få som ens tänker på att deras mobiler existerar. Att det förhåller sig på det sättet är naturligtvis synd eftersom deras mobiltelefoner är mycket bra. Helst då deras toppmodeller som efter bara några månader efter lanseringen brukar sjunka i pris så att de blir ett mer ekonomiskt köp än till exempel Samsung och iPhone.
LG Q7 har ett pris runt 3500 kronor och det innebär att det finns ett antal mobiltelefoner med samma prissättning med bättre prestanda och då väljer man ju att skaffa en av dessa på grund av att man får en bättre mobil för pengarna.
Om man absolut inte vill ha en LG det vill säga.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.