Motorola Moto Z2 Play


Motorola Moto Z2 Play som lanserades i Juni 2017 kostar nu 2500 kronor och det är faktiskt ett väldigt bra pris med tanke på vad man får för pengarna.
Man får en välkonstruerad smartphone med unibody design och byggd av metall och invändigt sitter en ganska stark processor.
Dessutom får man en mer unik smartphone med en modulär design och det är ju oftast kul att äga någonting som är annorlunda. I alla fall ifall det är på ett positivt sätt som det är här.
Det är möjligt att köpa till en mängd olika moduler vilka ger mobiltelefonen nya funktioner. Det finns allt från batteripack till filmprojektorer och dessa fästes enkelt på mobilens baksida och hålls på plats av starka magneter. Om du vill ha en smartphone med en modulär konstruktion måste du köpa en i Motorolas Z-serie och just den här modellen är billigast.
Fingeravtrycksläsaren sitter på framsidan under displayen och mobiltelefonen har en USB Typ C port i underkanten.
Motorola Moto Z2 Play saknar vattentålighet men kan trots detta klara lätt regn utan problem.


Displayen är en AMOLED display på 5,5 tum med 1080×1920 pixlar så pixeltätheten landar på 401 ppi (pixlar per tum).
Telefonen har en tillräckligt skarp display med bra färgåtergivning och betraktningsvinkel. Skärmen har en utmärkt storlek för multimedia konsumtion  så att titta på streamad film och  spela mobil spel är inga problem.
Displayen skyddas av Gorilla Glas 3.
RAM minnet är på 3 GB och internminnet är på 32 GB. Minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 256 GB. Det existerar även en bättre version med ett RAM minne på 4 GB och ett internminne på 64 GB.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 626 processor på 2,2 GHz.
Denna typ av processor är relativt kraftfull samt har fördelen att vara väldigt effektiv så batteritiden blir ofta bra.
Den framåtriktade kameran är på 5 Megapixlar och den bakre huvudkameran är på 12 Megapixlar och har laser autofokus och dubbla LED blixtar.
Kamerorna ger fullt godkända bilder som duger för att ladda upp på olika sociala medier. De allra flesta av dagens mobil kameror håller en hög kvalitet så det är ytterst sällan man råkar på en riktigt dålig kamera kvalitet åtminstone i de lite dyrare budgetmobilerna.
Batteriet är på 3000 mAh och stödjer snabbladdning vilket innebär att batteriet laddas femtio procent fullt på trettio minuter.
Motorola mobiler har alltid ett relativt rent operativsystem vilket är en klar fördel men tyvärr är Lenovo ägda Motorola inte så bra på att skicka ut uppdateringar till sina mobiltelefoner numera och det är en aning märkligt eftersom det med ett rent system skulle vara enkelt att anpassa Android att passa med tillverkarens version.
Det operativsystem som kommer förinstallerat är Android 7.1 Nougat men uppdaterbart till Android 8.0 Oreo.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Fördelen med att köpa mobiltelefoner kontant.