PUBG Mobile


PUBG är ett populärt mobil spel som är kompatibelt både mot iOS och Android och spelas på mobiltelefoner och surfplattor.
Det här spelet har utvecklats av Tencent som till en början släppte spelet till PC, Xbox One och PlayStation 4. Men nu har det alltså också nått våra mobiltelefoner så att man nu kan spela när man har en stund över. Det är klart att det när det gäller den här typen av spel behöver du en aning mer tid än tio minuter för att hinna spela färdigt.
PlayerUnknown Battleground är ett riktigt beroende framkallande spel som är svårt att släppa ifrån sig när man har börjat spela.
När du gärna vill spela mobil spel är det fördelaktigt att ha en smartphone med en större display och när det gäller just detta spel behöver du också ha en mobil med ett stort inbyggt minne eftersom spelet tar upp mycket plats. Det är även en fördel om den telefon du spelar på åtminstone är en budgetmobil i mellansegmentet på grund av att budgetmobiler har för svag prestanda för att ge en bra upplevelse.


Karaktären du spelar i PUBG är en legosoldat och du hoppar fallskärm från ett flygplan ned på en ö.
När du landar på ön har du inga vapen alls så det första du behöver göra är att leta vapen och kläder vilka är utspridda på ön och därefter tar du upp kampen mot dina 99 motspelare. Den som är sista överlevare vinner omgången.
Området du spelar på krymper med tiden för att undvika att någon spelare gömmer sig under hela tiden man spelar för att på det sättet vinna omgången.
Runt om på ön finns parkerade fordon precis som i Fortnite men till skillnad mot nämnda spel kan man här köra runt i ett av dessa fordon om man vill och det är förstås en fördel. Dels är det roligt att köra runt och dels går det fortare att förflytta sig i spelet.
Spelet är helt gratis att tanka ned och spela.
Allt när det gäller kontrollen och styrningen i spelet flyter på bra och dessutom håller grafiken en hög kvalitet vilket är viktigt för mig personligen. Att spela ett spel med enkel eller ful grafik blir inte riktigt lika kraftfullt och det medför att jag skulle sluta spela ganska fort.
En nackdel med det här spelet är fallskärms hoppandet som sker varje gång man börjar en ny omgång. Det blir helt enkelt lite trist i längden.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.