Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 6 augusti 2018

Rules of survival


Rules of Survival är ett online spel där man spelar mot andra andra människor som har tankat ned samma spel.
Det här spelet är kompatibelt både mot iOS och Android mobiler och surfplattor samt finns även att köpa som PC spel men de mobila versionerna är gratis att tanka ned och spela. Om du inte vill spela med en  standard karaktär eller vill ha annorlunda kläder går dessa att köpa med riktiga pengar men man kan spela helt gratis utan problem.
En fördel med spelet är att man kan välja kön på sin spelfigur vilket ofta inte är möjligt i den här sortens spel.
Det går att spela ensam eller i team med kompisar. Man spelar i team om två eller fyra spelare och behöver då följa efter varandra i spelet. Ju fler i personer i ditt lag ju mer behöver man samarbeta för att nå målet att bli ensam kvar.
Dina kompisar måste ha samma spel som du i sin mobil eller surfplatta och ni behöver först bekräfta er kompis som en kompis i spelet för att kunna spela i lag.


I Rules of Survival hoppar din karaktär med fallskärm från ett flygplan för att landa på en ö där du ska döda dina motspelare. Spelet går ut på att vara den sista överlevaren på ön. I varje spelomgång har man 121 motspelare att bekämpa och det medför att det är fler än hos liknande mobil spel som PUBG och Fortnite där man kämpar mot 99 motspelare. Rules of Survival blir därmed lite svårare att vinna.
Du landar på ön nästan utan kläder och helt utan vapen så det första du behöver göra när du landat någonstans på ön är att leta kläder och vapen som ligger utspridda i olika övergivna byggnader.
Därefter gäller det att undvika att själv bli dödad och att döda sina fiender i spelomgången.
För att undvika att spelare helt enkelt vinner spelet genom att gömma sig har tillverkaren sett till att spelplanen krymper med tiden. En storm kommer in över ön och det är den som gör att spelytan blir mindre och mindre ju längre du spelar. Därför behöver du förflytta dig efter en liten stund och kan inte stanna kvar på samma plats en längre tid.
Rules of Survival har en fin grafik kombinerat med ett bra flyt i spelet vilket ger ett fantastiskt, spännande spel man kan spendera många timmar med att spela.
Detta spel tar upp mycket plats  och kräver en lite kraftfullare processor så det är förstås en fördel om du spelar på en smartphone med en större display och som åtminstone är en budgetmobil i mellansegmentet. Internminnet får inte heller vara för litet. Dessa krav gäller de flesta mobilspel av den här typen.
Om du vill ha ett spel att spela när du har ett par minuter över passar Rules of Survival knappast dig på grund av att spelomgången inte går att avbryta i förtid.
En nackdel med det här spelet är momentet med fallskärms hoppandet som repeteras varje gång man börjar en ny omgång och det är inte möjligt att hoppa över. Den delen blir helt enkelt lite trist i längden.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar