Samsung Galaxy Note 9


Samsung Galaxy Note 9 går nu att förboka hos många nätbutiker och det är förstås en flaggskepps mobil från Samsung och som sådan har den en hög prislapp och topp prestanda och funktioner som krävs av en sådan. Note 9 är en uppgradering av föregångaren på många områden men de flesta förbättringar är små så om valet står mellan en äldre Samsung Galaxy Note 8 eller den färskare Samsung Galaxy Note 9 skulle jag rekomendera Note 8 eftersom den har ett billigare pris.
Man har använt samma material kombination som de senaste toppmodellerna från Samsung. Det vill säga plast, glas och metall.
Fronten domineras av en stor display, kanterna är av metall och baksidan är av plast som har täckts av ett lager glas. Mobiltelefonen är ganska rektangulär i sin design.
På baksidan sitter dubbla kameralinser samt en fingeravtryckläsare och i underkanten sitter en USB Typ C port. Mobiltelefonen har en IP68 Certifiering så den tål att vistas på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.


Samsung Galaxy Note 9 har en AMOLED display på 6,4 tum med 1440×2960 pixlar så pixeltätheten landar därmed på 516 ppi (pixels per inch). Displayen skyddas av Gorilla Glas 5.
Detta är en mycket högkvalitativ skärm med fantastisk skärpa och färgåtergivning. Helt klart en av de allra bästa displayerna på marknaden.
RAM minnet är på 6 GB och internminnet är på 128 GB samt har plats för ett minneskort på upp till 512 GB.
Den ändå dyrare varianten har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på hela 512 GB. Det råder med andra ord inte direkt brist på utrymme i denna smartphone och det är förstås alltid bra med mycket plats i en mobiltelefon.
Telefonen har en åttakärnig Snapdragon 845 processor på 2,7 GHz. Den här processorn är mycket kraftfull så den klarar lätt av mer krävande arbetsuppgifter och den här processorn sitter i många av årets toppmodeller.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar och den har dubbla kameralinser på baksidan och båda dessa är på 12 Megapixlar och har optisk bildstabilisator, optisk zoom och LED blixt .
Samsungs dyrare mobiltelefoner har alltid en bra kamera kvalitet så telefonen är kspabel till att ta väldigt bra bilder.
Samsung Galaxy Note 9 har stereo högtalare med 32 bitars ljud. Att titta på streamad film, spela mobil spel och lyssna på musik blir alltså en underbar upplevelse som gör mobilen till en utmärkt multimedia enhet. Detta samtidigt som S-Pen gör Note 9 till ett bra arbetsverktyg för er som arbetar på kontor.
Det inbyggda batteriet är på 4000 mAh och batteriet stödjer snabbladdning vilket är en stor fördel.
En Samsung Galaxy Note 9 har ett pris runt 10900 kr och det betyder att du får punga ut mycket pengar för att få äga ett exemplar och då krävs det att den har prestanda därefter vilket den också har.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.