Motorola One


Motorola One är en Android One mobil vilket innebär att dess system är framtaget i nära samarbete med Google som äger operativsystemet Android. Telefonen kommer med andra ord med en väldigt ren version av systemet vilket är en stor fördel.
Mobiltelefonen är garanterad att få uppdateringar i minst två år.
Displayen är stor och när relativt långt ut på kanterna även om den inte riktigt når lika långt ut som dyrare mobiltelefoner i det översta segmentet.
Sensorpanelen tar upp ganska mycket yta och följer inte den nya trenden med tårdropsformad sensorpanel likt den som sitter på till exempel OnePlus 6T.
Som vanligt är mobiltelefonen konstruerad av kombinationen metall, plast och glas.
På baksidan sitter dubbla kameralinser samt en fingeravtrycksläsare.


Displayen är en LCD display på 5,9 tum med 720×1520 pixlar så pixeltätheten blir 285 ppi (pixlar per tum). Det är inte den skarpaste displayen även om färgåtergivningen är helt okej.
Motorola One har en åttakärnig Snapdragon 625 processor på 2 GHz samt har ett RAM minne på 4 GB. Internminnet är på 64 GB och minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 256 GB.
Denna smartphone är tillräckligt kraftfull för att klara av vanligt förekommande arbetsuppgifter och processorn är effektiv så batteriet klarar av längre tid på en laddning än vad som annars hade varit fallet.
Batteriet är på 3000 mAh och stödjer snabbladdning via Motorolas egna Turbo Power.
Den främre kameralinsen är på 8 Megapixlar och har LED blixt.
De dubbla bakre huvudkamerorna är på 13 respektive 2 Megapixlar och dessa har autofokus och LED blixt.
Dessa kameror är kapabla att ta fina bilder men de håller naturligtvis inte den allra högsta kvaliteten men för att ta bilder och lägga upp på olika sociala medier duger bilderna gott och väl för.
Motorola One har en fin design och ligger skönt i handen på grund av de avrundade kanterna samtidigt som den känns ganska kompakt.
Jag personligen tycker att den vita modellen är finast men den är tyvärr svår att få tag på eftersom det mest är den svarta modellen som säljs här i Sverige.
Priset hamnar runt 3000 kr och för pengarna får du en fullt godkänd smartphone i budgetsegmentet som duger för dig som gärna vill ha en bra all-round mobil


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.