Huawei Mate 10 Pro


Huawei Mate 10 Pro är en toppmodell från 2017 vars bättre variant kostar 4990 kronor hos Elgiganten och CDON och det är ett bra pris för den som vill ha flaggskepps standard hos sin smartphone.
Den har en stor display, är konstruerad av en kombination av metall, plast och glas. Baksidan är av plast som har täckts av flera lager glas och kanterna är av metall. Alltså precis som de flesta av de moderna mobilerna men den har åtminstone lite unik design genom strippen som går tvärs över de bakre kamerorna vilket i mina ögon gör denna smartphone något mer unik. Baksidans kanter är avrundade åt alla fyra håll och möter kanterna av metall på ett fint sätt. Det rör sig om en lyxig, välkonstruerad och robust mobil av högsta kvalitet.
Det finns stereo högtalare med 32 bitars ljud på 384 kHz men saknar hörlursuttag. Naturligtvis finns en fingeravtrycksläsare och USB Typ C Port. Mobiltelefonen är till och med IP-67 Certifierad så den tål att vistas på 1 meter djupt vatten i upp till 30 minuter och det är en fördel då man inte behöver vara rädd för att gå i regnet med sin mobil.


Displayen hos Huawei Mate 10 Pro är en AMOLED display på 6 tum med bildförhållandet 18:9. Den har med andra ord en långsmal skärm för att man ska kunna ha en mindre bred mobiltelefon så att den fortfarande ligger skönt i handen fast man har en stor display.
Den har 1080×2160 pixlar så pixeltätheten blir därmed på 402 ppi (pixlar per tum). Displayen är ganska skarp, har bra färgåtergivning och betraktningsvinkel. Den här mobilen har till och med inställningar där du kan ställa in färgerna lite som du vill ha dem.
Telefon men drivs av en åttakärnig Hisilicon Kirin 970 processor på 2,4 GHz samt har ett RAM minne på 6. Internminnet är på 128 GB men det saknas plats för minneskort så minneskapaciteten går inte att utöka.
Det finns en billigare variant med ett RAM minne på 4 GB och ett internminne på 64 GB.
Den främre kameralinsen är på 8 Megapixlar med autofokus.
På baksidan sitter dubbla kameralinser samt en fingeravtrycksläsare och kameran är på 12 respektive 20 Megapixlar och har OIS, PDAF, laser autofokus och dubbla LED blixtar. Dessa kameror har Leicas optik.
Den på 20 Megapixlar är en vidvinkel lins och den andra är en vanlig kameralins.
Dessa kameror ger fantastiska bilder vid bättre ljusförhållanden och håller topp kvalitet.
Batteriet är på 4000 mAh och stödjer snabbladdning. Med ett så pass stort batteri och ett system som effektivt stänger appar som ligger på i bakgrunden ger en utmärkt batteritid.
Huawei Mate 10 Pro klarar av två dagar på en laddning vid vanligt användande.
Detta är en stor fördel med den här luren att batteritiden är så pass bra.
Operativsystemet är Android 8.0 Oreo och är uppgraderbar till Android 9.0 Pie med Huaweis egna skinn EMUI 8.0.
Huaweis skinn är hårt anpassat och har tydligt tagit inspiration av Apples operativsystem vilket leder till att deras mobiltelefoner tyvärr inte faller alla i smaken. Om du aldrig har ägt en mobiltelefon från Huawei eller Honor rekommenderar jag därför att du försöker testa systemet en liten stund så att du blir säker på att du kommer att trivas med ditt  ńya köp. Det vore ju trist att bli fast i flera år med en telefon vars system och funktioner man inte gillar.
Fatta alltid ett genomtänkt beslut och välj aldrig telefon på impuls.



https://cdon.se/hemelektronik/huawei-mate-10-pro-128gb-dual-sim-gra-p41927185?utm_source=kelkoose&utm_medium=cpc&utm_campaign=kelkooclick&utm_term=Huawei+Mate+10+Pro+128GB+Dual+Sim+Gr%C3%A5

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.