Motorola Moto G6 Play


Motorola Moto G6 Play är en budgetmobil tillverkad av plast och är är den billigaste i Lenovos G-serie. Baksidan är avrundad och det ger en telefon som ligger skönt i handen.
Naturligtvis får man det man betalar för så när man väljer att rikta in sig mot budgetmobiler kan man räkna med att få kompromissa med specifikationerna.
Mobilen saknar IP Certifiering men tål lättare regn enligt tillverkaren.
På baksidan sitter en fingeravtrycksläsare som fungerar någorlunda bra även om den inte riktigt låser upp mobiltelefonen lika snabbt som flaggskepps mobilernas fingeravtrycksläsare.
I underkant sitter tyvärr den äldre microUSB porten istället för den moderna USB Typ C Port som majoriteten av årets mobiltelefoner har.


Displayen är en LCD display på 5,7 tum med 720×1440 pixlar så pixeltätheten blir därmed 282 ppi (pixlar per tum).
Skärmen är godkänd men inte mer än så, den kan duga för den tänkta användaren.
Displayen har bildförhållandet 18:9 och skyddas av Gorilla Glas.
Under chassit sitter en åttakärnig Snapdragon 430 processor på 1,4 GHz, en lite svagare budget processor som inte riktigt orkar driva mer avancerade mobil spel som till exempel PUBG eller Fortnite. Att spela tättare spel fungerar dock okej. Den här typen av mobiltelefoner är mest till för konsumenter som mest använder sin mobiltelefon för att ringa samtal och surfa lite under dagen och passar absolut inte för oss som använder våra smartphones till så mycket mer än så.
RAM minnet är på 2 GB och det inbyggda minnet är på 16 GB och det gäller för versionen som säljs för 1990 kronor. Dessa specifikationer är i minsta laget då ett så pass liten mängd internminne fylls upp fort till och med om du är den sorts person som inte brukar installera appar eftersom alla telefoner redan kommer med förinstallerade applikationer som också de uppdateras med tiden förbrukas internminnet ändå. Det leder till att din mobiltelefon till slut kommer att bli betydligt långsammare och till slut fungerar den inte längre. Därför rekommenderar jag ett inbyggt minne på minst 32 GB och som tur är existerar en bättre version av den här budgetmobilen vilken har ett RAM minne på 3 GB och ett internminne på 32 GB. Båda varianterna har plats för ett minneskort på upp till 256 GB.
Den främre kameralinsen är på 8 Megapixlar och den ensamma bakre huvudkameran är på 13 Megapixlar med PDAF och LED blixt. Dessa kameror är kapabla att ge okej bilder vid bättre ljusförhållanden men det faktum att det rör sig om en billigare mobil indikerar att kvaliteten inte alls hamnar på samma nivå som de kameror som sitter i toppmodellerna.
Det operativsystem som kommer installerat är Android 8.0 Oreo och det är en relativt färsk version av systemet vilket är en fördel.
Den största fördelen med Motorola Moto G6 Play är det stora batteriet på 4000 mAh och att det även stödjer snabbladdning är bra.
Kombinationen av svagare processor och mindre skarp display medför en utmärkt batteritid på 2 dagar, helst för den lättare användaren som inte använder sin mobiltelefon allt för ofta.
När man köper en ny smartphone är det viktigt att tänka igenom vilken typ av mobiltelefon som täcker dina behov och inte köpa en på impuls. Om du är en person som inte använder din mobil till allt och mest använder den för lättare uppgifter kan den här mobiltelefonen duga. Du får för en billig peng någonting som fungerar bra för det du tänker använda den till men vi andra som har högre krav på prestanda får helt enkelt lägga till några tusenlappar och satsa på något mer kraftfullt.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.