Motorola Moto E5 Play

Motorola Moto E5 Play är en typisk budgetmobil av den sort som din mobiloperatör erbjuder dig utan extra kostnad ifall du förlänger ditt abonnemang. Detta är med andra ord knappast någon toppmodell men den kan duga för dig som mest använder din mobiltelefon som telefon. Det vill säga mest ringer samtal med den.
Motorola Moto E5 Play är konstruerad av plast och har ett bakstycke som går att ta loss och därmed går det lätt att byta ut batteriet själv när det börjar bli dåligt.
Designen är enkel och det finns ingenting där som gör att mobilen sticker ut lite i mängden.
Den har otroligt nog en fingeravtrycksläsare och den sitter på telefonens baksida. Det är fantastiskt med tanke på vad mobiltelefon kostar. Den är dock något långsam men låser upp din mobiltelefon utan problem.
I underkant sitter den gamla microUSB porten istället för den moderna USB Typ C please vilket kan vara en nackdel men samtidigt inte är ovanligt hos just budgetmobiler.



Displayen är en LCD display på 5,2 tum med 720×1280 pixlar så pixeltätheten blir 282 ppi (pixlar per tum).
En liten display som inte är så skarp innebär att detta inte riktigt är en mobil lämpad för att titta på streamad film.
Den har ett RAM minne på 2 GB med ett inbyggt minne på 16 GB och minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort.
Ett så pass litet internminne medför tyvärr att Motorola Moto E5 Play snabbt fylls upp av uppdateringar av förinstallerade appar och det finns inte mycket utrymme ifall du vill installera applikationer från PlayStore.
För det behövs ett internminne på minst 32 GB.
Mobiltelefonen har en fyrkärnig  Snapdragon 425 processor på 1,4 GHz och det rör sig om en lite svagare sorts processor som brukar sitta i mobiler i den här kategorin. Den klarar av lättare arbetsuppgifter som att ringa samtal, surfa lite lätt och spela enklare mobil spel men klarar inte mycket mer än så.
Den främre kameralinsen är på 5 Megapixlar och har LED blixt.
På baksidan sitter en kameralins på 8 Megapixlar med autofokus och LED blixt.
Dessa kameror kan ge godkända bilder vid bättre ljusförhållanden men detta är en billig mobil så förvänta dig inte topp kvalitet för de pengarna. Man får helt enkelt det man betalar för.
Batteristorleken på 2800 mAh och det är en utmärkt batteristorlek med tanke på lurens övriga specifikationer.
Motorola Moto E5 Play har en prislapp strax över tusenlappen och för pengarna får man en bra grund telefon som passar dig som inte har så höga krav på prestanda.
Den erbjuder till exempel mer för samma kostnad som LG K8 (2018) som jag skrev om i ett tidigare blogginlägg så valet mellan dessa två mobiler blir väl självklart?


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.