Motorola One VS Xiaomi Mi A2


När man planerar att skaffa sig en ny smartphone är det oftast bäst att jämföra olika mobiltelefoner för att finna den som passar dig bäst. Naturligtvis är det också bra att välja en som ger mer för pengarna. I detta blogginlägg jämför jag Motorola One och Xiaomi Mi A2 två budgetmobiler i mellanklass.
Motorola One har en mer moderna design med kanter av metall och ett bakstycke av plast som har täckts av flera lager glas. I fronten sitter en stor display med en flärp.
Xiaomi däremot är konstruerad av metall och saknar flärp. Båda mobiltelefonerna har dubbla bakre kameralinser samt en fingeravtrycksläsare på baksidan.
Dessa smartphones har varsin USB Typ C Port men endast Motorola One har ett hörlursuttag.


Båda telefonerna har displayer på 6 tum men Motorola One har en LCD display med 720×1520 pixlar och Xiaomi Mi A2 har en LCD display med 1080×2160 pixlar. Den sistnämnda har med andra ord en skarpare skärm. Om du mest använder din mobiltelefon för att ringa, skicka sms och surfa lite lätt under dagen spelar det ingen stor roll då du inte tittar på displayen under längre perioder. I fall du spelar mobil spel och gärna tittar på YouTube och streamad film kan det vara något som gör att du bör välja Xiaomis mobil framför Motorolan.
Mobiltelefonerna har varsin processor i 600-serien men Motorolan har den äldre 625 processorn på 2,0 GHz medans den andra mobilen har den betydligt färskare Snapdragon 660 processorn på 2,2 GHz.
En liten fördel för Xiaomi Mi A2.
RAM minnet är på 4 GB hos båda men internminnet är på 64 GB hos Motorola One men Xiaomi Mi A2 har ett internminne på 32 eller 64 GB.
Dessa smartphones har tillräckligt med utrymme för de flesta användare och det finns även plats för minneskort ifall man skulle behöva mer.
Motorola One har ett batteri på 3000 mAh och Xiaomi Mi A2 har ett lika stort batteri på 3000 mAh. Snabbladdning finns.
Motorola One är en Android One mobil och det innebär att den kommer med ett rent operativsystem som har tagits fram i ett nära samarbete med Google som vi alla vet äger systemet Android.
Xiaomi Mi A2 är också den en Android One mobil och det är en fördel för båda mobiltelefonerna. Operativsystemen som kommer installerade är Android 8.1 Oro men är uppgraderingsbart till Android 9.0 Pie.
Motorola har en främre kameralins på 8 Megapixlar och två bakre kameralinser på 13 respektive 2 Megapixlar med PDAF och LED blixt. Den mindre linsen är en djupsensor.
Xiaomi har en främre kameralins på hela 20 Megapixlar samt dubbla bakre kameralinser på 12 respektive 20 Megapixlar med PDAF och dubbla LED blixtar.  Xiaomi får övertaget när det gäller kamerakvaliteten. Den ger helt enkelt betydligt bättre bilder än Motorolas kameror klarar av.
Xiaomi Mi A2 har måtten 158,7×75,4×7,3 mm medans Motorola One har måtten 149,9×72,2×8 mm så den sistnämnda mobilen är mer kompakt fast de har samma skärm storlek och det är en fördel i Motorolans favör.
Motorola One har en prislapp på 2990 kronor och Xiaomi Mi A2 kostar 2590 kronor och det gör att Xiaomi Mi A2 blir mer intressant på grund av att du får lite bättre specifikationer och till en lägre kostnad dessutom. Om du däremot tycker att designen och att ha en mindre mobil är viktigare än en nyare, mer kraftfull processor och bättre kameror bör du slå till på Motorola One.
Köp aldrig en ny smartphone på impuls utan fatta ett genomtänkt beslut baserat på hur du använder din mobiltelefon. Jämför prestanda, design och pris på olika telefoner innan du bestämmer dig. Läs gärna recensioner innan ett köp. Det är ständigt mina råd.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.