UMIDIGI A3 Pro


UMIDIGI A3 Pro är en budgetmobil från en liten kinesiska tillverkare. Den största fördelen med denna smartphone är den låga prislappen och den fina designen.
Priset hamnar strax under tusenlappen och för pengarna får man en okej mobil som klarar av lättare arbetsuppgifter som att ringa samtal, surfa på nätet och möjligen spela lättare spel.
Den här mobiltelefonen har den nu moderna designen med kanter av metall och baksida av plast som har täckts av flera lager glas och designen har tydligt fått inspiration av de senaste årens iPhone modeller.
Otroligt nog med tanke på kostnaden får du en fingeravtrycksläsare och den hittar du på telefonens baksida.
Denna smartphone har till och med en USB Typ C Port istället för den äldre microUSB porten som brukar vara vanligt förekommande i tokbilliga mobiler som denna.


Displayen är en LCD display på 5,7 tum och den har bildförhållandet 19:9 och har 1512×720 pixlar så pixeltätheten landar på 293 ppi (pixlar per tum).
Färgåtergivningen är bra och så är även betraktningsvinkeln.
Under chassit sitter en fyrkärnig MediaTek MT6739 processor på 1,5 GHz och RAM minnet är på 3 GB. Internminnet är på 32 GB och minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 256 GB. Den har bra med utrymme och speciellt med tanke på det pris man betalar är det fantastiskt. Budgetmobiler av den här typen brukar oftast ha ett inbyggt minne på endast 16 GB och 32 GB är fullt godkänt.
Den främre kameralinsen är på 8 Megapixlar och de bakre kamerorna är på 16 Megapixlar respektive 5 Megapixlar varav den sistnämnda är en djupsensor som hjälper till att ge bättre bilder.
Detta är en budgetmobil så förvänta dig inte topp kvalitet från kamerorna. Bilder kan bli bra vid bättre ljusförhållanden men resultatet påverkas mycket av fotografen och hur pass ljust det är på platsen där bilden tas.
Det inbyggda batteriet är på 3300 mAh och stödjer varken snabbladdning eller trådlös laddning.
UMIDIGI A3 Pro klarar av ungefär en dag på en laddning men batteritiden påverkas som alltid av hur just du brukar använda din smartphone.
Operativsystemet är Android 8.1 Oreo och det är en ren version av systemet vilket är en fördel.
Om du har en tajt budget men ändå få en helt okej mobil kan denna vara ett bra alternativ helt enkelt eftersom du får mer för pengarna än du skulle göra ifall du gick till en svensk butik med en tusenlapp.
UMIDIGI säljer inte sina mobiltelefoner i Sverige så om du vill ha en behöver du beställa en från någon utländsk nätbutik och därmed blir kostnaden något högre på grund av den svenska momsen. Det pris nätbutiken anger är det de vill ha för mobilen och inte det totala priset.
När man beställer från utlandet finns det en hel del att tänka på innan man bestämmer sig för att göra det. Läs gärna ett tidigare inlägg som tar upp just detta.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.