Motorola Moto G7 Play


Lenovo ägda Motorola har precis lanserat nya mobiltelefoner i G-serien och Motorola Moto G7 Play är den av dessa modeller som har lägst pris.
Designmässigt påminner naturligtvis telefonerna om varandra även om det finns mindre skillnader.
Kanterna på framsidan som går runt den stora skärmen är bredare än hos de dyrare modellerna i samma serie och hakan är betydligt större här. Flärpen längst upp på displayens överkant är ganska avlång och bred till skillnad mot Motorola Moto G7 som har en mindre tårdropps formad flärp.
Motorola Moto G7 Play har en baksida av plast och där finns endast en kamera och en fingeravtrycksläsare. Denna smartphone har avrundade hörn och i underkant sitter en USB Typ C Port.
Det finns tillverkare som är extremt bra på att få fram billigare mobiltelefoner som ändå har ganska bra prestanda och Motorola är ett exempel på en sådan mobiltillverkare.



Displayen är en LCD display på 5,7 tum med 720×1512 pixlar med en pixeltäthet på 294 ppi (pixlar per tum). Det rör sig alltså om en ganska skarp display som duger för många konsumenter och främst då de som inte har de högsta kraven på skarphet. Det här är trots allt en billig budgetmobil så man kan inte förvänta sig att få flaggskepps kvalitet när något kostar så pass lite som den här mobiltelefonen gör.
Skärmen täcker 77 procent av fronten och har bildförhållandet 19:9.
RAM minnet är på 2 GB och internminnet är på 32 GB och det faktum att det finns plats för ett minneskort på upp till 512 GB är en fördel. Utrymmet i denna smartphone är helt okej men det hade inte skadat med mer utrymme. RAM minnet har märkligt nog minskat jämfört med föregångaren Motorola Moto G6 Play och det innebär att denna smartphone inte kommer att kännas fullt lika snabb.
Telefonen drivs av en åttakärnig Snapdragon 632 processor på 1,8 GHz. Det är en typ av processor som är känd för att vara relativt kraftfull och effektiv men naturligtvis inte lika kraftfull som en processor i 800-serien som ju brukar sitta i toppmodellerna.
Den främre kameralinsen är på 8 Megapixlar med LED blixt.
Den bakre kameralinsen är på 13 Megapixlar och har PDAF och LED blixt.
Kameralinserna ger bilder som duger för att lägga upp på sociala medier men återigen. Motorola Moto G7 Play är en budgetmobil så förvänta dig inte topp kvalitet när det gäller prestanda och funktioner.
Det inbyggda batteriet är på 3000 mAh och stödjer snabbladdning.
Operativsystemet är den senaste versionen, det vill säga Android 9.0 Pie och den saknar nästan helt skinn så systemet är i det närmaste rent vilket är en fördel enligt mig.
Skinn kallas bland annat de funktioner som tillverkare lägger till och som inte redan finns i operativsystemet Android från början.
Prislappen hamnar på 1590 kronor och för pengarna får du en fullt godkänd All-Round mobil som klarar av basfunktioner utan problem och det är fullt möjligt att spela mobil spel även om den inte riktigt klarar av de mer tekniskt avancerade och krävande spelen.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.