Doogee Mix


Doogee Mix är en budgetmobil i mellansegmentet från 2017 vilken blev lite av en oväntad succé och en mobiltelefon som väckte intresse hos kända och okända teknik journalister och YouTubers.
Intresset härörde huvudsakligen från det faktum att den var bland de första budgetorienterade mobilerna som erbjöd en front dominerad av en stor display. Med tunna ramar runt. Tänk på att vid den här tiden var mobiler med denna typ av design fortfarande ovanligt till och med bland de dyra flaggskepps mobilerna.
Ramarna var visserligen tunna hos Doogee Mix men endast i överkant och långsidorna. Hakan var fortfarande stor och där satt en fingeravtrycksläsare och den främre kameralinsen.
Telefonens kanter är av metall och baksidan är av plast som har täckts av glas.
I underkant sitter den gamla microUSB porten istället för den moderna USB Typ C porten.
På baksidan sitter dubbla kameralinser och ingenting annat.
Telefonen har det nu ovanliga hörlursuttaget.


Displayen är en AMOLED display på 5,5 tum med 1280×720 pixlar så det är inte den skarpaste skärmen på marknaden men den duger ifall du inte har allt för höga förväntningar på skärpa och kontrast. Det är en helt okej display men är du van med en toppmodell och skaffar denna smartphone lär du lägga märke till skillnaden.
Doogee Mix drivs av en åttakärnig MediaTek Helio P25 processor på 2,5 GHz.
Denna processor i mellanklass är relativt kraftfull och effektiv så den klarar av lite mer tekniskt avancerade mobil spel.
RAM minnet hos basmodellen är på 4 GB och har ett inbyggt minne på 64 GB med möjlighet till att montera in ett minneskort.
Den bättre varianten har ett RAM minne på 6 GB och ett internminne på 128 GB.
Den främre kameralinsen är på 5 Megapixlar och på baksidan sitter dubbla kameralinser på 16 respektive 8 Megapixlar med PDAF och LED blixt. Den främre selfie kameran har en ovanlig placering i den nedre delen av fronten, till höger om fingeravtrycksläsaren. Den sitter helt enkelt där på grund av att den inte fick plats längst upp på framsidan. Om man vill ta en selfie krävs det att man vänder mobilen upp och ner.
Kamerakvaliteten är oerhört dålig. Det här är alltså inte någon smartphone lämplig för proffs fotografen.
Batteriet är på 3380 mAh och saknar trådlös laddning och snabbladdning.
Operativsystemet är Android 7.0 Nougat med tillverkarens skinn som tyvärr är en aning fånigt men det är förstås ofta möjligt att installera en Launcher från PlayStore.
Det finns all slags små animeringar med söta karaktärer vilka dyker upp här och där i systemet vilket medför att det känns barnsligt.
Doogee Mix går att beställa från den svenska återförsäljaren Perifa där den kostar 2795 kronor inklusive moms. Fördelarna med att handla från en svensk nätbutik är flera. Det blir lättare att se hur mycket mobiltelefonen kommer att kosta i slutändan. Om man får problem med produkten är det lättare att få hjälp av företaget som säljer telefonen.
Doogee Mix är en okej lite billigare mobiltelefon men den känns lite för dyr eftersom det är en äldre modell från en liten okänd kinesisk mobiltillverkare och man kan hitta billiga smartphones från mer kända mobiltillverkare.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.