Doogee Y7 Plus


Det existerar en mängd små för oss helt okända kinesiska mobiltillverkare vars produkter vi kan beställa från utländska nätbutiker som GearBest och AlliExpress.
Dessa smartphones kommer ofta med en fin välkonstruerad design och specifikationer som gör dem till dugliga All-Round mobiler.
Designmässigt och när det gäller prestanda och funktioner har dessa tillverkare de senaste åren gjort en rejäl uppryckning.
Doogee är en av dessa tillverkare och deras Doogee Y7 Plus är en budgetmobil i mellansegmentet.
Den är konstruerad av den nu så vanliga kombinationen av plast, metall och glas med baksida av plast som har täckts av flera lager glas. Telefonens kanter och hörn är avrundade och nedanför den stora skärmen sitter fingeravtrycksläsaren. Den är placerad på en nu för tiden ovanlig plats då dagens smartphones har fingeravtrycksläsaren på baksidan, på ena långsidan eller bokstavligen under displayen. Det sistnämnda är något helt nytt som endast har nått ett antal flaggskepps mobiler. Många tillverkare satsar på att få in en så stor display som möjligt i ett så kompakt chassi som möjligt och därmed har fingeravtrycksläsaren flyttats från fronten.
Att Doogee inte har gjort så hos Doogee Y7 Plus medför att den har en stor haka för att få utrymme till fingeravtrycksläsarens komponenter.
Denna mobiltelefon har en USB Typ C Port och en stor flärp i displayens överkant.


Doogee Y7 Plus har en LCD display på 6,2 tum med 1080×2246 pixlar och har bildförhållandet 19:5. Pixeltätheten landar på 403 ppi (pixlar per tum). Pixeltätheten är ett värde som anger hur skarp en display är och ett värde på 300 ppi och högre innebär en skarp display.
RAM minnet är på 6 GB och internminnet är på 64 GB och minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort vilket är en fördel.
Processorn är en åttakärnig MediaTek Helio P25 processor på 2,5 GHz.
Processorn har tillräckligt med kraft så att man till exempel kan spela lite mer tekniskt avancerade mobil spel. Det fungerar åtminstone acceptabelt och det väl tilltagna RAM minnet hjälper till att ge en bra spelupplevelse.
Den främre kameralinsen är på 8 Megapixlar och på baksidan sitter dubbla kameralinser på 16 respektive 13 Megapixlar med dubbla LED blixtar.
Det här är en budgetmobil i mellanklass och dessutom en sådan från en liten kinesisk mobiltillverkare så kamerakvaliteten blir därefter. Bilder blir okej men hamnar knappast på topp nivå.
Batteriet är på hela 5080 mAh så det bör klara mer än en dag på en laddning men det avgörs av hur just du brukar använda din mobiltelefon. Tittar du ofta på YouTube videos, spelar mobil spel eller liknande töms batterier fort.
Doogee Y7 Plus kommer med Android 8.1 Oreo och det är inte den senaste versionen av systemet och sannolikheten att Doogee någonsin kommer att släppa en uppdatering är minimal. Att anställda sitter och arbetar med att anpassa operativsystemet för att fungera optimalt med precis den här mobilen kostar pengar för tillverkaren och det är något som små mobil tillverkare inte har resurser till.
En Doogee Y7 Plus kostar 2345 kronor hos DX.dealextreme och det är priset exklusive moms så den svenska momsen tillkommer på priset. Den här mobiltelefonen säljs inte officiellt här i Sverige och om du vill ha ett exemplar behöver du beställa en från någon utländsk nätbutik och konsekvensen blir att det räknas som import så tullavgifter kan också tillkomma. Kostnaden blir alltså inte fullt så billigt som det först verkar.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Fördelen med att köpa mobiltelefoner kontant.