Elephone U Pro


Det finns många små kinesiska mobiltillverkare vars produkter har en fin design, bra specifikationer samt framför allt ett lågt pris. Majoriteten av dessa tillverkare har de senaste åren gjort en rejäl uppryckning när det gäller kvaliteten.
Elephone är en av dessa små tillverkare och Elephone U Pro är ett exempel på vad de kan åstadkomma. Designen är tydligt inspirerad av senare års toppmodeller från Samsung men utan att vara en direkt kopia. Mobilen har vinklade långsidor precis som till exempel Samsung Galaxy S9. Kanterna runt telefonen är av metall och baksidan är av plast vilken har täckts av flera lager glas. Elephone U Pro är en fingeravtrycks magnet och är samtidigt hal. Att ha den här mobiltelefonen i det medföljande mobil fodralet är med andra ord en rekommendation helst om mobilen saknar skydd av Gorilla Glas. Tillverkaren själv påstår att den har Gorilla Glas 5 men det är inte riktigt något som man kan lita på.
Elephone U Pro har en bakre fingeravtryckläsare, dubbla bakre kameralinser, USB Typ C Port och ett hörlursuttag.


Elephone U Pro har en AMOLED display på 6 tum med 2160×1080 pixlar så pixeltätheten landar på 403 ppi (pixlar per tum). Displayen är skarp med bra färgåtergivning och betraktningsvinkel och håller en hög kvalitet.
RAM minnet är på 4 GB och internminnet är på 64 GB samtidigt som minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort.
Det finns även en bättre variant med ett RAM minne på 6 GB och ett internminne på 128 GB.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 660 processor på 2,2 GHz och det är en typ av processorer som sitter i budgetmobiler i mellansegmentet. Det är en ganska kraftfull och effektiv processor som ligger något under de processorer som sitter i flaggskepps mobilerna.
Det är fortfarande ganska ovanligt med Qualcomms processorer i smartphones från den här kategorin av tillverkare.
I fronten sitter en kameralins på 8 Megapixlar och på baksidan sitter dubbla kameralinser på 13 Megapixlar med PDAF och dubbla LED blixtar. Ingen av kamerorna är falsk och de är kababla att ta fina bilder vid bättre ljusförhållanden men räkna inte med topp kvalitet hos telefoner av den här typen.
Batteriet är på 3550 mAh och stödjer snabbladdning men saknar trådlös laddning. Batteristorleken är godkänd med tanke på mobilens prestanda och displayens storlek och kvalitet. Det hade dock inte skadat med ett större batteri.
Operativsystemet är Android 8.0 Oreo och vi kommer sannolikt aldrig se någon uppdatering till Android 9.0 Pie.
Fingeravtryckläsaren låser upp mobiltelefonen korrekt men är inte den snabbaste på marknaden. Den här telefonen kan också låsas upp av Face Unlock.
Elephone U Pro är en mobiltelefon som imponerar både när det gäller design, funktioner och specifikationer men den har en stor nackdel och det är priset.
Den kostar precis när det här inlägget skrivs 2850 kronor hos GearBest och det är priset exklusive svensk moms. Med momsen hamnar priset på 3420 kronor och då är inte frakten och eventuella import avgifter inräknade. Med en så hög prislapp försvinner den stora anledningen till att beställa en mobiltelefon från en liten okänd kinesisk mobiltillverkare. Nämligen att få någonting som ger mycket mer för pengarna.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.