Huawei P30 Lite


Huawei P30 Lite är den billigaste mobiltelefonen i P30-serien men det betyder inte att den har en låg prislapp.
Den säljs inte i Sverige åtminstone inte just för tillfället så ett svenskt pris är inte känt men det lär bli ganska högt med tanke på prestandan.
Bortsett från den tårdropps formade flärpen och den färgglada baksidan är det inte mycket som denna smartphone har gemensamt med sina dyrare syskon. Kanterna runt telefonen är av en blänkande, blank plast som gör att mobilen känns lite mer budget än den borde.
Huawei P30 Lite har ett hörlursuttag, USB Typ C Port samt en bakre fingeravtryckläsare. På baksidan sitter till och med tre kameralinser. Detta bakstycke är lätt avrundat så mobiltelefonen ligger skönt i handen. Precis som många andra mobiler med glasbaksida är den känslig för fingeravtryck så om du vill hålla din telefon fräsch får du räkna med att torka av den ofta under dagen.


Displayen är en LCD display på 6,1 tum med 1080×2312 pixlar med en pixeltäthet på 415 ppi (pixlar per tum). Displayen håller en hög kvalitet och är skarp och tydlig med utmärkt färgåtergivning. En stor skärm som denna lämpar sig utmärkt för multimedia konsumtion.
Den har en åttakärnig Hisilicon Kirin 710 processor på 2,2 GHz och detta parat med ett RAM minne på hela 6 GB ger ett mycket bra flyt i systemet och den här telefonen klarar även av tekniskt avancerade mobil spel.
Det inbyggda minnet är på 128 GB och minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 512 GB. Den har alltså gott om utrymme ledigt vilket passar de flesta användare bra. Vem vill inte ha så pass mycket plats att man inte behöver oroa sig för att det ska bli fullt.
I fronten sitter en kamera på 32 Megapixlar och på baksidan sitter tre kameralinser på 24, 8 och 2 Megapixlar varav den sistnämnda är en djupsensor som hjälper de övriga kameralinserna att ge bra, fina bilder. Den på 24 Megapixlar är en vidvinkel lins och den på 8 Megapixlar är en Ultra vidvinkel lins. Dessa kameror har EIS och PDAF.
Batteriet är på 3340 mAh och stödjer snabbladdning vilket är en stor fördel.
Operativsystemet är Android 9.0 Oreo med Huaweis hårt anpassade skinn EMUI 9.
Huawei är en kinesisk mobiltillverkare och en av världens största tillverkare av just mobiltelefoner såldes kan man med stor sannolikhet räkna med en hög lägsta nivå. En stor tillverkare har inte råd med att släppa rent utsagt dåliga telefoner på marknaden.
Om man absolut vill ha precis denna modell från P30-serien blir man tyvärr tvungen att beställa den från någon utländsk nätbutik vilket man inte behöver ifall man beställer någon av de andra två modellerna.
Beställ aldrig en ny smartphone på impuls utan fatta ett genomtänkt beslut baserat på hur du använder din mobiltelefon. Jämför produkter och se vilken mobil som passar dig och din plånbok bäst.
Långt ifrån alla behöver äga en flaggskepps mobil.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Fördelen med att köpa mobiltelefoner kontant.