Samsung Galaxy A50


Samsung Galaxy A50 är en smartphone med en stor display och ett robust, välkonstuerat chassi av blänkande plast som har gjorts för att se ut att täckas av glas och kanter som ser ut att vara av metall men som också är av plast. Den här mobiltelefonen är helt enkelt designad att likna dyrare toppmodeller men det är den alltså inte fullt ut.
På baksidan sitter tre kameralinser och under displayens glas sitter en fingeravtrycksläsare. Något som har börjat bli mer vanligt förekommande och som bara kommer att bli mer vanligt med tiden.
I mitt tidigare inlägg " Vad är flaggskepps mobil 2019? " förutspådde jag bland annat att fingeravtrycksläsare under displayen kommer att bli vanligt under 2019 och i det fallet hade jag helt rätt.
Samsung Galaxy A50 har ett hörlursuttag och en USB Typ C Port.
Däremot saknas vattentålighet och trådlös laddning.
Längst upp på displayens överkant sitter en tårdropps formad flärp i vilken den främre kameralinsen huserar.


På baksidan sitter tre kameralinser på 25, 8 och 5 Megapixlar varav den på 8 Megapixlar är en Ultra vidvinkel lins och den på 5 Megapixlar är en djupsensor.
Den främre kameralinsen är också den på 25 Megapixlar. Kamerakvaliteten är god och det är fullt möjligt att ta fina bilder även om färgåtergivningen inte är den bästa.
Displayen är en AMOLED display på 6,4 tum med 1080×2340 pixlar och en pixeltäthet på 403 ppi (pixlar per tum). Skärmen har en bra skärpa och färgåtergivning med utmärkt kontrast så den passar fantastisk bra som en multimedia enhet.
Processorn är en åttakärnig Exynos 9610 processor på 2,3 GHz och basmodellen har ett RAM minne på 4 GB och ett internminne på 64 GB med plats för ett minneskort så minneskapaciteten går att utöka med upp till 512 GB.
Det finns även en bättre variant med ett RAM minne på 6 GB samt ett inbyggt minne på 128 GB. Detta är en mobil med gott om plats för dig att fylla upp och det innebär att du kan behålla samma smartphone under en längre tidsperiod eftersom risken att den blir helt full minskar. En mobiltelefon med ett nästan helt fullt inbyggt minne blir oerhört seg och besvärlig att använda. Vissa funktioner brukar dessutom börja krångla och ibland låser sig hela systemet. Det är därför viktigt att ha gott om plats från början när man beställer en ny mobiltelefon. Det stora inbyggda minnet är med andra ord en stor fördel med just denna smartphone.
Prestandan överlag är även den väl godkänd.
Batteriet är på 4000 mAh och stödjer snabbladdning men inte trådlös laddning. Batteristorleken är godkänd med tanke på mobilens skärm och de specifikationer den har.
Operativsystemet är Android 9.0 Oreo med Samsungs egna skinn så systemet är knappast ett helt rent sådant. Jag personligen föredrar ett rent operativsystem men alla har inte samma smak som jag.
Det är därför det alltid är du själv som bäst vet vilken mobil som passar dig bäst. Man beställer ju en mobiltelefon baserat på hur man brukar använda sin mobil. Om man sällan spelar mobil spel och mest ringer med sin mobil kan man lätt klara av med en lågbudget mobil. Om man istället både ringer samtal, spelar tekniskt avancerade mobil spel och ofta tar bilder behöver man förstås en toppmodell istället.
Handla aldrig en ny smartphone på impuls utan fatta ett genomtänkt beslut så undviker du onödiga felköp.
Samsung Galaxy A50 är en bra telefon med en prislapp runt 3990 kronor. Den är helt klart värd pengarna men konkurrensen är stenhård så om man letar kan man hitta telefoner som erbjuder samma prestanda till en lägre kostnad.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.