UMIDIGI Z2 Pro


Umidigi är en liten kinesisk mobiltillverkare vars mobiltelefoner håller en förvånansvärt hög kvalitet. Kinesiska tillverkare av den här typen har de senaste åren blivit så oerhört mycket bättre än tidigare. Det finns däremot en del saker som man behöver se upp med.
Umidigi Z2 Pro är en budgetmobil i mellanklass med ett chassi av plast vilken har täckts av flera lager glas och kanter av metall. Ingenstans nämns Gorilla Glas och av det kan man dra slutsatsen att mobilen förmodligen inte har något riktigt skydd när det gäller glaset och det är i så fall en nackdel.  Man behöver vara extra försiktig när man hanterar denna smartphone.
Displayen är stor och skarp med en flärp för de dubbla främre kameralinserna längst upp på displayens överkant.
Telefonen har totalt fyra kameralinser, en fingeravtrycksläsare och en USB Typ C Port.
Det inbyggda batteriet stödjer snabb trådlös laddning vilket är en fördel med denna smartphone.
Umidigi Z2 Pro har mycket som gör den till en intressant mobiltelefon.


Displayen är en LCD display på 6,2 tum med 1080×2246 pixlar och en pixeltäthet på 402 ppi (pixlar per tum).
Telefonen drivs av en åttakärnig MediaTek Helio P60 processor på 2 GHz och har ett RAM minne på 6 GB. Det inbyggda minnet är på hela 128 GB och minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort. När du läser dessa specifikationer förstår ni att det här inte är en superbillig smartphone från Kina men den har fortfarande en bra prissättning med tanke på design, funktioner och specifikationer.
Om du funderar på att beställa ett exemplar från någon utländsk nätbutik bör du först känna till att priset på den här typen av mobiltelefoner är exklusive moms så den slutliga kostnaden blir något högre.
Batteriet är på 3550 mAh och stödjer som tidigare har nämnts snabb trådlös laddning.
Operativsystemet är Android 8.1 Oreo och det rör sig om en relativt ren version av systemet.
Både de främre kameralinserna och de bakre kameralinserna är på 16 respektive 8 Megapixlar och de på baksidan har Autofokus samt dubbla LED blixtar.
Samtliga kameror ger okej bilder vid bättre ljusförhållanden men de håller knappast den allra högsta kvaliteten där ute men det var det väl ändå ingen som räknade med?
Detta är ju en billig mobil från Kina som inte säljs officiellt här i Sverige och då kan man inte fullt ut räkna med samma höga kvalitet som mobiltelefoner från större mer kända tillverkare. Små kinesiska mobiltillverkare luras ibland när det gäller antalet kameralinser på så sätt att de monterar in en kameralins helt utan funktion för att göra sin produkt mer intressant. Det verkar även vara fallet här. De båda kamerorna på 8 Megapixlar är falska. Umidigi Z2 Pro har alltså i verkligheten endast en kamera på framsidan och en kamera på baksidan. Övriga funktioner och specifikationer brukar alltid vara korrekta men just när det gäller kamerorna fuskas det en hel del.
Om man bortser från detta är Umidigi Z2 Pro en bra deal om man är ute efter en duglig mobil till ett lägre pris. Du har en ganska kraftfull processor som ligger på ungefär samma nivå som en Snapdragon 660 processor när det gäller snabbhet och kraft. Det finns fingeravtrycksläsare och Face Unlock vilket är bra för säkerheten.
En Umidigi Z2 Pro kostar till exempel hos GearBest 2957 kronor exklusive moms.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Fördelen med att köpa mobiltelefoner kontant.