HTC U19e


Den Taiwanesiska mobiltillverkaren HTC vinner inte direkt några utmärkelser år 2019, men företaget försöker fortfarande att nå ut med nya mobiltelefoner till konsumenterna. De kämpar helt enkelt vidare trots väldigt låga försäljningssiffror och en i det närmaste obefintlig marknadsandel.
De har nyligen lanserat två nya mobiltelefoner i det övre mellansegmentet och HTC U19e är den mer kraftfulla av dessa mobiler som till en början endast kommer att säljas i hemlandet Taiwan.
Den här mobiltelefonen har inte en display som når långt ut på kanterna med tunna ramar runt displayens kanter och den saknar flärp. Den saknar alltså åtminstone ett par populära design detaljer och ingenting i telefonens design gör att den sticker ut i mängden av mobiltelefoner där ute.
Den är till och med konstruerad av de nu ack så vanliga materialen plast, glas och metall där kanterna är av metall och baksidan av plast täckt av glas.
På baksidan sitter dubbla kameralinser samt en fingeravtrycksläsare.



Displayen är en AMOLED display på 6 tum med 1080×2190 pixlar och en pixeltäthet på 402 ppi (pixlar per tum).
Pixeltätheten är ett utmärkt sätt att kunna jämföra olika smartphones displayer och se vilken som har mest skärpa. Ju högre siffra ju skarpare display helt enkelt. HTC U19e har en skarp, tydlig display med bra färgåtergivning och det medför att mobilen lämpar sig för medie konsumtion.
Under chassit sitter en åttakärnig Snapdragon 710 processor på 2,2 GHz och det är en typ av processor som hamnar något över Snapdragon 600 serien när det gäller kraft.
RAM minnet är på 6 GB och det inbyggda minnet är på 128 GB. Minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till hela 1 TB. Med så mycket internminne redan från början innan man har packat upp sin nya mobiltelefon och möjligheten att ytterligare utöka det tillgängliga utrymmet är otroligt bra.
Operativsystemet är Android 9.0 Pie med tillverkarens skinn HTC Sense.
HTC U19e kommer med andra ord inte med ett helt rent operativsystem vilket hade varit bättre men det är fortfarande inte någon katastrof.
När det gäller säkerheten är det möjligt att låsa upp mobilen med bâde fingeravtrycksläsare och Face unlock.
De framåtriktade selfie kamerorna är på 24 och 2 Megapixlar där den mindre är en djupsensor som hjälper till att få bättre bilder.
De bakre kameralinserna är på 12 (vidvinkel lins) och 20 Megapixlar (telefoto lins). Kamerorna har PDAF, 2×Optisk zoom samt LED blixt.
Batteriet är på 3930 mAh och har stöd för snabbladdning via Quick Charge 4.0 vilket är en stor fördel. Kombinationen av ett stort batteri och snabbladdning är naturligtvis det ultimata.
Om HTC U19e någonsin når utanför Taiwans gränser kommer den då lyckas sälja tillräckligt bra?
HTC har under många år haft det kämpigt ekonomiskt då deras smartphones, trots att de är välkontrollerade samt har bra prestanda knappast har lockat konsumenternas intresse. Min åsikt är att de behöver satsa på att ta fram mobiltelefoner inom budget och mellansegmentet som bör konkurerar med priset och helt enkelt erbjuda extremt mycket för pengarna. Att fortsätta att ta fram dyra flaggskepps mobiler som allmänheten inte ens har hört talas om är bara lönlöst.
Om HTC U19e börjar säljas officiellt här i Sverige behöver de ha ett riktigt överkomligt pris och de behöver synas i reklam så att allmänheten vet att de finns.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.