Månadens mobil ( Juni 2019).


Xiaomi är en tillverkare vars produkter alltid erbjuder mycket för pengarna och de lyckas hålla riktigt överkomliga priser genom att ta ut en mindre vinst per enhet än konkurrenterna gör. Samtidigt säljs deras produkter nästan uteslutande online för att minimera antalet mellanhänder vilka naturligtvis också vill få en vinst och därmed skulle leda till en högre prissättning.
Xiaomi Redmi Note 6 Pro är ett utmärkt exempel på en av deras budgetmobiler i mellansegmentet som trots ett lågt pris har mycket att erbjuda. Detta är en smartphone som släpptes till försäljning i Oktober 2018.
För endast 1690 kronor får man ett chassi som till största delen består av metall, en stor högkvalitativ display, snabb bakre fingeravtrycksläsare, ett stort batteri med stöd för snabbladdning samt totalt fyra kameralinser. Två fram och två bak.
Xiaomi Redmi Note 6 Pro har även ett hörlursuttag och en IR Blaster med vilken du bland annat kan styra din TV. Din mobiltelefon kan alltså användas som fjärrkontroll.


Xiaomi Redmi Note 6 Pro har en stor skärm på 6,26 tum med bildförhållandet 19:9 och 1080×2280 pixlar. Pixeltätheten landar på acceptabla 403 ppi (pixlar per tum). Displayen är skarp med utmärkt färgåtergivning. Den har en stor flärp i toppen på displayen och där hittar du två kameralinser på 20 respektive 2 Megapixlar där den senare är en djupsensor.
Ramarna runt denna display är ganska tunna men inte lika tunna som de hos toppmodellerna.
Den här mobiltelefonen drivs av en åttakärnig Snapdragon 636 processor på 1,8 GHz och har ett RAM minne på 3 GB.
Internminnet är på 32 GB och minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 256 GB.
Det finns också varianter med mer RAM minne och inbyggt minne men det är inte de jag informerar om i detta inlägg.
På mobilens baksida av metall sitter dubbla bakre kameralinser samt en fingeravtrycksläsare.  Kameralinserna är på 12 och 5 Megapixlar och har PDAF och dubbla LED blixtar. Samtliga kameralinser håller en hög kvalitet men kan ej jämföras med de som sitter i betydligt dyrare flaggskepps mobiler. Kamerorna är kapabla att ge fina bilder som duger gott och väl för att lägga upp på sociala medier som Instagram, Facebook och Twitter.
Batteriet är på 4000 mAh och klarar lätt av en och en halv dag på en laddning. Det är självklart att det påverkas av hur du använder din mobiltelefon. Om du spelar mobil spel i flera timmar eller tittar på streamad film töms batteriet fortare.
Den här telefonen kommer med operativsystemet Android 8.1 Oreo med Xiaomis skinn MIUI 9.0. Systemet är med andra ord inte helt rent, det vill säga att det kommer med mobiltillverkarens egna funktioner. Många tillverkare använder Android som grund och ändrar om efter hur de vill ha det så det är knappast något unikt för Xiaomi Redmi Note 6 Pro.
Bland annat Samsung, Huawei och LG gör på detta sätt.
Den här budgetmobilen i mellansegmentet är robust och bra konstruerad med ett bakstycke av metall. Kanterna runt mobilen är av plast och en remsa av den övre och undre delen av baksidan är även de av plast.
Det är helt otroligt vad mycket mobil man får för sina pengar när man köper en mobiltelefon från Xiaomi.
Fler konsumenter borde få upp ögonen för den här tillverkaren.
Hos svenska MiStore kostar denna smartphone just nu 1690 kronor och den finns i färgerna svart, rosa guld och blå.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.