Oppo Reno


Oppo Reno är en intressant smartphone från en i Sverige okänd mobiltillverkare och det rör sig om en budgetmobil i övre mellansegmentet.
Det finns några spännande funktioner så som till exempel den motoriserade pop Up selfie kameran som har en lite unik konstruktion. Den glider upp sidledes istället för hos de flesta andra mobiltelefoner med samma funktion där kameramodulen hissas rakt uppåt.
Anledningen till att ha den främre kameralinsen inne i chassit när den inte används är förstås att få in en så stor display som möjligt på en så liten yta som möjligt.
Denna mobil har en fingeravtrycksläsare under displayens yta, något som bara blir mer och mer vanligt förekommande. Den har ett hörlursuttag samt en USB Typ C port.
Oppo Reno är konstruerad av metall, plast och glas och har en stor skärm som når långt ut på kanterna.
Designen är oerhört modern och telefonen är välkonstuerad med en lätt avrundad baksida vilket gör att den ligger skönt i handen.


Displayen är en AMOLED display på 6,4 tum med bildförhållandet 19:5 och 1080×2340 pixlar så pixeltätheten blir 402 ppi.
Den här skärmen skyddas av Gorilla glas 6.
En stor skärm som denna innebär att telefonen blir en utmärkt multimedia enhet.
Processorn är åttakärnig och är en Snapdragon 710 processor på 2,2 GHz.
RAM minnet är på 6 GB och internminnet är på 128 GB. Med så mycket inbyggt minne behöver man förstås inte plats för ett minneskort vilket saknas hos denna smartphone. Det bör nämnas att det finns bättre versioner med mer RAM och internminne så den modellen som jag skriver om här är basmodellen.
Den processor som sitter under chassit är en lite mer kraftfull sådan än de i Qualcomms 600 serie och det är naturligtvis en fördel att ha tillgång till mycket kraft.
Allra helst ifall du är en mer krävande användare som använder din mobiltelefon för att bland annat spela de mer avancerade mobil spelen.
När man letar efter en ny mobiltelefon är det viktigt att välja en som är anpassad till att täcka upp de behov du har och undvika att beställa en mobil på impuls.
Gamla farbror Göte som mest använder sin mobiltelefon för att ringa samtal klarar sig utmärkt med en billig budgetmobil medans en mer teknisk intresserad person som använder sin mobiltelefon till mer avancerade arbetsuppgifter behöver en toppmodell.
Operativsystemet är Android 9.0 Pie med Oppos skinn ColorOS 6.
Selfie kameran är en vidvinkel lins på 16 Megapixlar och på baksidan sitter två kameralinser varav den mindre linsen är en djupsensor. Dessa är på 48 (vidvinkel lins) och 5 Megapixlar och har PDAF samt dubbla LED blixtar.
Kameralinserna är av hyfsad så det är fullt möjligt att ta fina bilder.
Batteriet är på 3765 mAh och stödjer snabbladdning men saknar trådlös laddning.
Oppo Reno säljs inte officiellt här i Sverige så ifall du vill ha ett exemplar blir du tvungen att importera den från någon utländsk nätbutik och därmed blir priset okänt.
Tänk på att det pris dessa nätbutiker anger endast är deras pris och ytterligare kostnader tillkommer alltid.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.