Månadens mobil (Augusti 2019).


Xiaomi Mi 9SE är en budgetmobil i mellansegmentet som har mycket att erbjuda med tanke på sin prissättning. Med ett pris från 3490 kronor blir den ett utmärkt alternativ för den som inte vill spendera 10 000 kronor på en mobiltelefon.
Den här mobilen har den vanliga kombinationen av metall, plast och glas där kanterna är av aluminium och chassit av plast vilken har täckts av glas. Displayen är stor med en tårdropps formad flärp för selfie kameran. Fingeravtrycksläsaren sitter under displayens yta på ett modernt sätt och på baksidan sitter tre kameralinser.
Den har en USB Typ C port.
En IR Blaster sitter på telefonens topp och det innebär att man kan använda mobiltelefonen som TV-kontroll vilket är mycket praktiskt och samtidigt ovanligt numera.


Displayen är en AMOLED display på 6 tum med 1080×2340 pixlar och en pixeltäthet på
432 ppi (pixlar per tum). Bildförhållande är 19:5.
Skärmen skyddas av Gorilla Glas 5.
RAM minnet är på 6 GB och internminnet är på 64 GB och minnesutrymmet gör inte att utöka med ett minneskort. Om man tycker att man behöver mer plats bör man istället satsa på den något dyrare varianten med ett inbyggt minne på 128 GB. Övriga specifikationer och designen är densamma.
Under chassit sitter en åttakärnig Snapdragon 712 processor på 2,3 GHz. Detta är en ny lite mer kraftfull processor som hamnar ganska nära topp processorerna.
Denna smartphone klarar av de mest krävande mobil spelen utan större problem på grund av den kraftfulla processorn samt det stora RAM minnet. Det förhåller sig så att det är möjligt att spela mobil spel på de flesta mobiler men flytet när man spelar och laddningstiderna blir bättre hos telefoner med mer kraft.
Operativsystemet är Android 9.0 Pie med Xiaomis egna skinn MIUI 10.
I flärpen sitter en kameralins på 20 Megapixlar och på baksidan sitter tre kameralinser på 48 (vidvinkel lins), 8 (telefoto lins) och en på 13 ( ultra vidvinkel lins) Megapixlar. Dessa kameralinser har PDAF och LED  blixt.
Batteriet är på 3070 mAh och det är en okej storlek med tanke på displayens storlek och övriga specifikationer. Batteriet stödjer snabbladdning.
Om du vill ha en prisvärd smartphone med trippelkameror bör du kolla in Xiaomi Mi 9SE. Att finna en mobiltelefon med så många kameror är svårt i den här prisklassen.
Det har en utmärkt skärm, tar fantastiska bilder med de tre bakre kameralinserna som du inte hittar utanför flaggskeppen och har anständigt batteritid. Man får allt det till en mer än rimlig kostnad.
Ett likvärdigt alternativ till Xiaomi Mi 9SE är Huawei P30 Lite som man betalar 3990 kronor för den med ett inbyggt minne på hela 128 GB. Den bättre varianten av Xiaomi Mi 9SE med lika stor mängd inbyggt minne har samma pris.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.