Oppo Reno Ace


Mobiltillverkaren Oppo är inte direkt kända här i Sverige och få känner till att Oppo är delägare till OnePlus.
Oppo har presenterat den senaste telefonen i sitt sortiment av flaggskeppstelefoner, Reno Ace.  Den här är på många sätt deras mest avancerade mobil till dags datum.
När det gäller specifikationerna är den här enheten mycket lik systerföretaget OnePlus utmärkta nya OnePlus 7T.
Displayen är som vanligt hos dagens mobiltelefoner stor med tunna ramar runt displayen och den har en liten flärp för selfie kameran längst upp i skärmens överkant.
På baksidan sitter fyra kameralinser och ingenting mer eftersom fingeravtrycksläsaren är placerad under displayens yta.
Denna smartphone har stereo högtalare och en USB Typ C port.
Den är konstruerad av plast, glas och metall med kanter av metall och ett chassi av plast som har täckts av glas.


Displayen är en AMOLED display på 6,5 tum med 1080×2400 pixlar och den har en pixeltäthet på 405 ppi (pixlar per tum). Bildförhållandet är 20:9 så det handlar om en mer långsmal display än vanligt.
RAM minnet är på 8 GB och det inbyggda minnet är på 128 GB och minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 256 GB. En bättre variant existerar med ett inbyggt minne på 256 GB men med samma mängd RAM minne.
I fronten i flärpen sitter en kameralins på 16 Megapixlar. På baksidan sitter hela fyra kameralinser och dessa är på 48 Megapixlar (vidvinkel lins), 13 Megapixlar (telefoto lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt en djupsensor på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisator och dubbla LED blixtar.
Operativsystemet är Android 10:0 men med Oppos egna skinn ColorOS 6.1.
För mig personligen är det bättre med en ren version av systemet, helt utan skinn på grund av att det ger en hel del fördelar som att det till exempel är lättare att få uppdateringar av operativsystemet tidigt eftersom tillverkaren inte behöver anpassa systemet för att konfigurera med deras skinn innan de kan släppa uppdateringen.
Man får dessutom åtminstone i teorin ett system som inte tyngs ned av systemet med tiden i lika hög grad som om det hade varit helt rent.
Oppo Reno Ace är ett bra alternativ till de mer kända flaggskepps mobilerna med sin påkostade design i kombination med topp specifikationer och den bör kosta mindre än likvärdiga konkurrenters alternativ.
Mobiltelefonens unika funktion är dess snabbladdning. Tefonens 4 000 mAh batteri kan laddas från 0 till 100 procent på 30 minuter, enligt Oppo.
Vart priset på mobilen landar återstår att se men klart är att den kommer ha ett mer överkomligt pris även om man lägger till den svenska momsen och övriga kostnader som uppstår när man importerar en mobiltelefon.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.