Att ha abonnemang men köpa mobil kontant.



Majoriteten av alla mobilanvändare beställer en ny mobiltelefon från den operatör där man har sitt abonnemang. Därefter betalar man av mobilens kostnad via sitt abonnemang i tjugofyra månader. 
Man kan om man vill gå till någon affär och köpa en mobiltelefon direkt och när man gör så finns det en hel del fördelar.
Den mest uppenbara fördelen är att du kommer att ha mer flexibilitet att välja en mobilplan som passar dig, och ännu viktigare, en lägre månadskostnad. Det är alltså fullt möjligt att ha endast ett abonnemang helt utan någon mobiltelefon kopplad till abonnemanget och att använda en valfri obunden mobiltelefon. Köpt från vilken butik som helst.
Jag har pratat med personer som inte har förstått att den möjligheten existerar och det är ju alltid trist när folk inte känner till de möjligheter som finns.


Att köpa din telefon gör det mer troligt att du behåller den längre och sparar pengar på lång sikt. På traditionella sättet betalar du mer under loppet av två år tack vare att du betalar extra för
 telefonen och andra dolda avgifter. När man köper sin smartphone på förhand slipper man de dolda avgifterna och man betalar endast abonnemangskostnaden.
Det finns många olika modeller och märken i operatörernas sortiment men deras utbud är trots allt begränsat. iPhone, Samsung, Huawei och Sony har nog de flesta hört talas om men det existerar betydligt fler mobiltillverkare än så men många känner inte till dem.
Några exempel på andra märken är Nokia, ZTE, OnePlus, Motorola och Xiaomi. Dessa tillverkare säljer allt från budgetmobiler till toppmobiler de också och det till en lägre kostnad för konsumenten.
Budgetmobiler i mellansegmentet har fullt tillräckligt med prestanda för att täcka de flesta användares behov.
Men om du trots allt bedömer att du behöver en flaggskepps mobil finns inget som hindrar dig att beställa en och betalar hela kostnaden direkt. Om du har ekonomisk möjlighet vill säga. Det blir mycket att betala på en gång.
Fördelen att beställa en från valfri butik är att man kan köpa mobiltelefonen från den butik som säljer den som billigast.
Alternativen blir oerhört mycket fler när det gäller att välja vilken mobil som man vill ha vilket förstås också är fördelaktigt.
Nackdelen med att beställa sin nästa mobiltelefon på det sättet är att man blir tvungen att läsa på lite mer för att finna rätt mobil.
För mig är det dock självklart att jämföra alternativen innan man bestämmer sig oavsett varifrån man skaffar sin nästa smartphone men alla tycker inte likadant som jag.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.