Motorola Razr


Motorola Razr är presenterad och det rör sig om en budgetmobil i övre mellansegmentet.
Det finns något unikt med den här mobiltelefonen och det är dess konstruktion. Den här mobilen har en vikbar huvuddisplay som helst utvikt har bildförhållandet 21:9.
Motorola Razr är en flip-telefon med flexibel OLED-skärm samtidigt som den har en andra Quick View-display framtill. När mobilen är ihopvikt kan man använda den lilla displayen för att läsa och skicka sms, se tid och dagens datum, ställa in snabbfunktioner med mera.
Trenden har varit att hopvikbara mobiltelefoner skulle överbrygga klyftan mellan telefoner och surfplattor genom att veckas ut horisontellt till en bredare skärm. Motorola går en annan väg genom att vika upp sin mobil vågrät för att ge en långsträckt pekskärm.
När mobiltelefonen är ihopvikt passar den i handflatan och i vilken ficka som helst.
Att Motorola Razr klarar av att växla mellan liten och kompakt och stor är det som gör Razr speciell.


Motorola Razr är inte någon billig smartphone direkt men dess höga prislapp märks inte riktigt när det gäller specifikationerna. Det man betalar för är den unika, speciella designen.
Den nya Razr har en strukturerad baksida av plast och kanter av metall. Nedanför displayen sitter en fingeravtrycksläsare.
Rent prestanda mässigt är detta en budgetmobil i övre mellansegmentet baserat på processorn som är en åttakärnig Snapdragon 710 processor på 2,7 GHz. Processorn är snabb och kraftfull men hamnar precis under dagens topp processorer när det gäller prestanda.
RAM minnet är på 6 GB och det inbyggda minnet är på hela 128 GB.
Minneskort plats finns ej, faktiskt finns det inte heller plats för något Simkort på grund av att denna smartphone har eSim istället.
eSim är exakt som det låter ett elektroniskt Simkort.  Istället för ett fysiskt kort är Sim tekniken inbyggd i din telefon.  Det är ett litet chip som används för att verifiera din identitet med din operatör. Detta är något helt nytt och det innebär tyvärr att få telefon operatörer använder tekniken. Om mobiltelefonen når svenska marknaden behöver den konstrueras om så att den har en fysisk Simkort plats.
Huvud displayen är en AMOLED display av plast och den är på 6,2 tum med 2142×876 pixlar. Pixeltätheten blir därför 373 ppi (pixlar per tum).
Den mindre display som sitter framåtriktad när mobilen är ihopvikt är på 2,7 tum med 800×600 pixlar.
Huvudkameran sitter under denna mini display och den är på 16 Megapixlar. Den har PDAF och dubbla LED blixtar. När telefonen är ihopvikt använder man denna kamera som selfie kamera och när telefonen är uppfälld fungerar den som en vanlig kamera.
Operativsystemet är Android 9.0 Pie och eftersom det här är en smartphone tillverkad av Motorola kommer den med ett i det närmaste rent system.
Batteriet är på 2510 mAh och har stöd för snabbladdning.
Det är ingen tvekan om att Motorola Razr är en häftig mobiltelefon som lätt drar blickar till sig. Den öppnar upp för ett stort intresse bland omgivningen samtidigt som den blir rolig att använda.
Det är egentligen endast priset på 18000 kronors  som är den stora nackdelen med mobilen. Ifall Motorola Razr kommer till Sverige med eSim vore även det en nackdel  på grund av att få eller inga svenska operatörer ännu har satsat på detta område. Allt annat imponerar.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Fördelen med att köpa mobiltelefoner kontant.