Huawei Mate 30 Pro släpps i en begränsad upplaga.


Huawei Mate 30 Pro har en display vilken är böjd på långsidorna, en kraftfull topp processor, högkvalitativa kameror och ett stort batteri.
Detta är en fantastisk flaggskepps mobil men med en stor nackdel.
Innan Huawei och den amerikanska regeringen löser frågan om svartlistningen, som hindrar den kinesiska teknikjätten från att sälja telefoner med Googles tjänster är det inte lönt att skaffa en mobiltelefon från Huawei. Åtminstone inte en som har släppt efter att svartlistningen har satts i kraft. Som alla andra som äger en mobiltelefon med Android som operativsystem domineras mitt digitala liv av Google och att beställa en smartphone helt utan Googles tjänster är uteslutet. Det hjälper inte mycket att Huawei har installerat den licensbefriade versionen av Android.
Designen är väldigt elegant och fin med ett bakstycke täckt av glas och kanter av metall. På baksidan sitter en stor, rund kameramodul med fyra kameralinser.
Fronten består av en stor display med kanter böjda på ett liknande sätt som Samsung har gjort under många år nu.
Den här mobilen har en IP-68 Certifiering vilket medför att den tål att vistas på 2 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.
Fingeravtrycksläsaren sitter under displayens yta och därmed finns ingen fingeravtrycksläsare på baksidan.
Den har 32 bitars 384 kHz ljud så ljudet som kommer ur högtalarna är av en bra kvalitet.


Displayen är en AMOLED display på 6,5 tum med 1176×2400 pixlar och det ger en pixeltäthet på 409 ppi (pixlar per tum). Bildförhållandet är 18:5 och displayen skyddas av Gorilla glas 6.
Mate 30 Pro har en flärp som liknar dess föregångare men istället för en tårdropps formad flärp som finns på många andra Android telefoner är den som sitter här mycket bredare.
Processorn är en åttakärnig Hisilicon Kirin 990 processor på 2,8 GHz och ett RAM minne på 8 GB. Det inbyggda minnet är på 128 GB och minneskapaciteten är möjlig att utöka med ett Nano minneskort på upp till 256 GB.
Selfie kameran är på 32 Megapixlar och det är en vidvinkel lins med optik från Leica.
De bakre kameralinserna, även de med optik från Leica är på 40 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (telefoto lins), 40 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt en 3D TDF kamera. Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisator, 3×Optisk zoom och dubbla LED blixtar.
Mate 30 Pro tar bilder med bra skärpa och kontrast vilket ger vackra bilder.
Batteriet är på 4500 mAh och har stöd för snabbladdning.
När amerikanska företag förbjöds att göra affärer med Huawei trodde många att deras kommande telefoner inte längre skulle kunna använda Android som operativsystem. Men det visar sig att det inte är fallet.  Eftersom Android är en gratis och öppen källkod kan vem som helst använda programvaran.  Huawei kan dock inte använda den licensierade versionen av Android som har stöd för Googles tjänster och applikationer.
Trots dessa begränsningar har mobiltelefonen släppts till försäljning i Polen i en liten mängd på hundra enheter. Huawei Mate 30 Pro kommer sannolikt inte att lanseras i Sverige inom den närmaste framtiden om den nu någonsin kommer att göra det.
Det är verkligen synd att en så här intressant och bra smartphone inte är möjlig att köpa i Sverige men om man ändå vill äga ett exemplar går den ju alltid att beställa från utlandet.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.