ZTE Nubia Z20


ZTE Nubia Z20 är en smartphone med en unik design på en annars rätt likriktad marknad. Där nästan varje mobiltelefon ser snarlik ut jämfört med alla andra blir den här typen av mobiler en frisk fläkt.
Den har nämligen två displayer, det finns en extra display på baksidan.
Den bakre displayen smälter diskret in i designen. Man måste titta noga för att se att telefonen har en sekundär skärm. Detta gäller ändå mer ifall man väljer den svarta varianten. När den bakre skärmen är nedsläckt syns den nästan inte alls så effekten när man väcker skärmen blir extra härlig.
Nubia Z20 har tre kameror som är ligger horisontellt. Det finns också en högtalare på baksidan, så att du kan ringa telefonsamtal oavsett vilket håll mobilen är vänd.
Framsidan och baksidan består av Gorilla glas 5 och kanterna runt mobiltelefonen är av metall. Det finns två fingeravtrycksläsare på denna smartphone och de ligger på varsin långsida, detta för att underlätta upplåning av telefonen oberoende på vilken display du riktar mot dig för tillfället.


Displayen är en AMOLED display på 6,4 tum med 1080×2340 pixlar med bildförhållandet 19:5 och det ger en pixeltäthet på 401 ppi (pixlar per tum).
Den mindre displayen är på 5,1 tum med 720×1520 pixlar och även den är en AMOLED display.
Det finns ingen kamera på framsidan, så när du behöver ta en selfie eller ett videosamtal måste du vända på telefonen.
Det finns tre kameror på baksidan. En på 48 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (telefoto lins) och en kameralins på 16 Megapixlar (ultra vidvinkel lins).
Den andra, mindre skärmen på baksidan av mobilen har avancerat ögonskydd med blått ljus som är snällt mot fina ögon. Dessutom kan du ställa in den bakre skärmen så att den fungerar separat, oberoende av huvudskärmen, så du kan till exempel använda en display till arbetrelaterade appar  och personliga appar på din andra skärm. Den bakre skärmen förbrukar också mindre batteri.
Batteriet är på 4000 mAh och har stöd för snabbladdning.
RAM minnet är på 6 GB och internminnet är på 128 GB hos basmodellen men det finns en bättre variant med ett RAM minne på 8 GB.
ZTE Nubia Z20 saknar plats för minneskort.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 855 Plus processor på 2,4 GHz och det är den senaste topp processorn från Qualcomm. Den här mobilen är en av de allra billigaste med denna kraftfulla processor under chassit och det gör den till en flaggskepps mobil.
Priset landar strax under 6000 kronor och det bör anses billigt med tanke på flaggskepps prestandan samt en unik och välkonstruerad design. ZTE Nubia Z20 är en mobiltelefon som drar nyfikna blickar mot sig från omgivningen när man använder den.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Fördelen med att köpa mobiltelefoner kontant.