Google Pixel 4 blev en stor flopp.

Google Pixel 4 är en av de smartaste mobiltelefonerna som någonsin har tillverkats men trots det har den blivit en stor flopp. 
Google köpte nyckelpersoner från HTC;s Pixel team med en tydlig idé att de skulle hjälpa till att ta fram extremt bra, konkurrenskraftiga smartphones som skulle öka försäljnings siffrorna för Pixel mobilerna. Det har uppenbarligen inte fungerat och det är mycket tydligt när Google Pixel 4 inte alls blev någon försäljnings framgång. 
Det finns flera anledningar till det.
På framsidan ser den helt annorlunda än de flesta andra moderna toppmobiler på så sätt att kanterna runt displayen inte riktigt är tunna.
Istället för en flärp eller ett punch hål i displayens överkant har Pixel 4 en tjock så kallad panna. Det vill säga en tjock kant över displayen. Detta utseende beror på den teknik som sitter i där så det finns en orsak men samtidigt medför det att mobiltelefonen inte ser modern ut.
Inne i pannan sitter en mängd  sensorer och kameralinser som hjälper till med att låsa upp mobilen med Face Unlock och sensorerna finns där för att man ska kunna styra vissa funktioner med rörelser över displayens yta.
Genom att svepa med handen några centimeter över displayen är det möjligt att hoppa till nästa sång i spellistan på Spotify, avvisa telefonsamtal och både sänka allarmvolymen och stänga av alarmet genom att sträcka sin hand mot mobilen. 
När du är på väg att ta upp telefonen känner dessa sensorer av det och aktiverar Face Unlock funktionen redan innan du har lyft upp mobilen vilket ger en extra snabb uppläsning.
På den frostade, matta baksidan av glas sitter en stor rektangulär kameramodul med två kameralinser. Där finns ingen fingeravtrycksläsare eftersom den här mobilen helt saknar en fingeravtrycksläsare.
Kanske en av anledningarna till att Google Pixel 4 inte blev en stor succé.
Designen är stilren och byggkvaliteten är av högsta kvalitet och baksidan drar inte till sig smuts eller fingeravtryck.

Viktiga Google anställda inom projekten med Googles egna smartphones som Rick Osterloh var och är besvikna på företagets senaste flaggskepps mobil Google Pixel 4 redan innan lanseringen i Oktober förra året.
Osterloh var bekymrad över det lilla batteriet på 2800 mAh och var även missnöjd med en del design och specifikations beslut. 
Det är allmänt känt att mobiltelefonen har en fruktansvärt dålig batteritid och en del teknik journalister har påstått att telefonen behöver laddas minst två gånger om dagen vid vanligt användande.
Den dåliga batteritiden är oerhört trist eftersom mobilen i övrigt är en utmärkt all-round enhet med smarta programvaru funktioner som till exempel Face Unlock och Motion Sense. Displayen har till och med bilduppdaterings frekvensen 90 Hz vilket medför att telefonen känns ändå mer snabb än den redan är med topp processorn Snapdragon  855 under chassit vilket var det årets topp processorer från Qualcomm.
Google Pixel 4 har också bland de bästa kamerorna man någonsin har sett i en mobiltelefon.
Batteritiden är möjligen en stor anledning till det låga intresset från konsumenterna men det finns flera anledningar till att den inte har sålt så bra. 
En hel del personer bör vara besvikna över att den inte har någon fingeravtrycksläsare och endast går att låsa upp med ansiktsigenkänning eller kod. Konkurrenterna har både Face Unlock och fingeravtrycksläsare.
Det faktum att mobilen framifrån inte direkt har tunna ramar runt skärmen drar förstås ner intrycket av mobilen när det gäller designen. Detta när alla andra mobiltillverkare försöker att ha så tunna ramar som möjligt.
Sedan är det också tråkigt nog så att Pixel telefonerna inte säljs officiellt i hela världen. De säljs bland annat inte alls här i Sverige.
Google har tyvärr inte lyckats att få ut informationen om att deras smartphones finns så majoriteten av alla människor känner inte till att telefonerna existerar eller vad som är de stora fördelarna med Googles mobiltelefoner.
Nämligen den helt rena versionen av operativsystemet android samt att man får snabba uppdateringar av tidigare nämnda system. 
Googles Pixel mobiler borde ligga i framkant på samtliga fronter då de är tänkta att vara Androids motsvarighet till iPhone. Men det gör man inte riktigt och det är en orsak till att de inte alls säljer på samma nivå som deras största konkurrenter.
Det beräknas att Google bara sålde 2 miljoner Pixel 4 telefoner under de första två kvartalen av lanseringen.  Som jämförelse sålde Apple nästan 74 miljoner telefoner bara under fjärde kvartalet förra året.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.