Vad är en APK fil?

Med en APK fil kan man manuellt installera appar på sin smartphone som inte är tillgängliga på Googles PlayStore. Men det är viktigt att vara medveten om att det inte alltid är säkert att ladda ner APK filer från någon slumpmässigt utvald webbplats. Risken finns att man istället för en applikation laddar ner virus till sin mobiltelefon. Ett varningstecken kan till exempel vara ifall sidan erbjuder dig en app som normalt kostar pengar att installera helt gratis.
APK står för Android Package Kit och är det filformat som används av operativsystemet Android för distribution och installation av mobilappar.
När man laddar ner en APK fil via nätet får man i princip en applikation. Jag gjorde på det sättet för att få mobilspelet Pokemon Go innan det släpptes officiellt här i Sverige och det är också så man har gått till väga för att installera Fortnite till mobilen innan det fanns på PlayStore. 
De flesta användare nöjer sig med att använda Googles PlayStore för att hitta och installera appar men det kan finnas tillfällen när man vill ha något som inte finns i deras utbud.

Det är enkelt att installera APK filer från din webbläsare på din mobiltelefon eller surfplatta.
Öppna bara din webbläsare, leta efter den APK fil du vill ladda ner och tryck på download.
När filen har laddats ner öppnar du nedladdningar, trycker med ett finger på APK filen och trycker på ja när du uppmanas att öppna filen.
I detta fall bör man vara försiktig och vara säker på att man litar på den webbplats där appen kommer ifrån. Eftersom skadlig programvara kan distribueras från APK filer precis på samma sätt som EXE filer på en dator.
Det finns fortfarande en hel del appar som inte finns i Play Store. Det kan finnas många anledningar till det och en orsak kan till exempel vara att apputvecklaren inte vill betala Googles höga avgifter för att deras app ska få finns i PlayStore. Så var det tills helt nyligen med mobilspelet Fortnite som endast var möjlig att installera som APK via spelutvecklaren Epics hemsida.
Genom att förslagsvis installera Amazon AppStore till din smartphone får du ett komplement till PlayStore så utbudet av appar ökar betydligt vilket ju är en fördel. 
På det sättet blir det lättare att hitta spännande och intressanta mobilspel eller nytto appar som du kan använda.
Amazon AppStore är förmodligen Google PlayStores största konkurrent när det gäller antalet tillgängliga applikationer.
Där är det möjligt att hitta appar som kostar i Googles appbutik men som är gratis hos Amazon. De har även rabatter på olika appar så du kan få vissa appar till ett lägre pris.
Genom att finna rätt APK kan man få obegränsad tillgång till applikationer som inte är möjlig att skaffa i den del av världen du lever.
ApkMirror och APKPure är två mycket populära och pålitlig webbplatser för att ladda ner APK filer och installera dem på din mobiltelefon på ett säkert sätt. Webbplatserna har inga officiella appar och det enda sättet att ladda ner APK filerna är via deras webbplatser.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Fördelen med att köpa mobiltelefoner kontant.