Black Shark 3


Framifrån ser Black Shark 3 inte så annorlunda ut jämfört med andra smartphones..  Den har en lång, platt skärm med relativt smala ramar på långsidorna men något tjockare panna och haka ( delen ovanför och under displayen). 
Det är på baksidan det blir tydligt att det här inte är vilken mobiltelefon som helst. Designen visar med all tydlighet att denna smartphone är tänkt att vara en gaming mobil.
Den här mobiltelefonen har kanter av metall och baksida täckt av glas med ett X-format glasparti, metall ramen kommer in från sidorna.
Black Sharks 3 är en stor mobiltelefon av naturliga skäl. Vem vill spela mobilspel på en mobil med en liten skärm? Dessutom är den ganska tjock och tung beroende på de extra komponenter för kylningssystemet.
Det finns stereo högtalare vilka är framåtriktade för att ge ett bra ljud när man spelar mobilspel eller tittar på streamad film.
På ena långsidan finns en anpassad knapp som används för att starta och stänga av Shark Space 3 som är ett spelspecifikt användargränssnitt som har funktioner som underlättar för att streama spel och skapa anpassade profiler för olika appar. 
Funktionen är användbar när du spelar

Black Shark 3 har en stor AMOLED display på
6,7 tum med 1080×2400 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 395 ppi (pixlar per tum). Displayen har bildförhållandet 20:9 så den är mer långsmal än displayerna var för några år sedan.
Bilduppdaterings frekvensen är på 90 Hz att jämföra med standard på 60 Hz och det innebär att telefonen upplevs snabbare både när man spelar och när man bläddrar i menyerna. För mindre krävande arbetsuppgifter växlar displayen till 60 Hz för att förbättra batteritiden som i annat fall påverkas negativt.
Fingeravtrycksläsaren som sitter under displayens yta fungerar utmärkt och låser upp mobilen snabbt och korrekt.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 865 processor på 2,8 GHz och RAM minnet hos basmodellen ligger på 8 GB. Det inbyggda minnet hos den är på 128 GB och plats för minneskort saknas så  minneskapaciteten är inte möjlig att utöka.
Sedan finns det två bättre varianter med ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 128 eller 256 GB.
Processorn är mer än kraftfullt nog för att köra nästan alla appar eller spel från PlayStore utan problem.  Call Of Duty Mobile och liknande mer krävande mobilspel körs med de högsta grafiska inställningar. 
Mobiltelefonens l kylsystem medför att mobilen aldrig känns varm eller börjar lagga efter flera timmars spelande.
En funktion i telefonen är en spel booster app som använder optimeringar för att maximera prestandan.
Vätskekylningssystemet som har finns i Black Shark 3 består av två vätskekylrör, två kopparlegeringar och ett termiskt grafitark utformat för att hålla allt svalt även när de mest krävande spelen körs
Personer som spenderar mest tid på att spela Fortnite, Call of Duty Mobile och andra sådana titlar kommer mer än nöjda med vad de får här.
Selfie kameran är på 20 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter tre kameralinser på 64 Megapixlar (vidvinkel lins), 13 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt en djupsensor på 5 Megapixlar. Kamerorna har PDAF och LED blixt. Den saknar Optisk bildstabilisator så det gäller att vara stadig på handen när man tar bilder.
Xiaomi har inte gett Black Shark 3 de mest högkvalitativa  kameralinserna men du kan fortfarande ta bilder av god kvalitet.
Batteriet är på 4720 mAh vilket är en av flera orsaker till att mobilen är så pass tjock. Tjockleken ligger på 10,4 mm men det anser jag vara acceptabelt med tanke på att man får ett större batteri och ett användbart kylningssystem.
Om du letar efter en smartphone att spela mobilspel på kommer du att få vad du letar efter hos Black Shark 3 eftersom dess hårdvara och mjukvara har optimerats för att göra din spelupplevelse fantastisk.
Måste man ha en mobiltelefon med fokus på gaming om man vill spela mobilspel ibland? Nej naturligtvis inte. En bättre budgetmobil i mellansegmentet kan också duga men det avgörs förstås av hur mycket man spelar och vilken typ av spel man föredrar. Den här sortens smartphones riktar sig mot de mer hardcore spelarna som brukar spela tekniskt krävande mobilspel flera timmar om dagen.
Dessvärre verkar Black Shark 3 vara lite svår att få tag på här i Sverige men den lär vara möjlig att beställa från någon utländsk nätbutik. Tänk då på att den svenska momsen och andra avgifter tillkommer på säljarens pris.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.