Anledningen till att dagens mobiltelefoner har stora skärmar.

En del personer där ute föredrar smartphones med mindre displayer på grund av att de vill ha en mindre mobiltelefon. Man vill kunna använda enhandsfattning och man verkar tycka att mobilen blir lättare att bära med sig. 
Mobiltelefoner blir i genomsnitt större och mobiltillverkare har i princip slutat tillverka mindre mobiltelefoner. Ifall du är en person som vill äga en smartphone som passar perfekt i en jeansficka har du inte många val.
De flesta av dagens smartphones har stora displayer på 6 tum och uppåt med få mer kompakta alternativ, man har i princip endast Googles Pixel mobiler, Samsung Galaxy S10e, iPhone SE (2020) och nya iPhone 12 Mini att välja bland.
En del av dessa personer som föredrar mobiltelefoner med en mer kompakt design verkar inte alls förstå fördelarna med en större display så förklaringen får ni nu i detta blogginlägg.

Dagens mobiltelefoner är så mycket mer än bara telefoner, de är kraftfulla media enheter och mini datorer i samma enhet och om man klagar på för stora mobiltelefoner kan man väl ändå inte ha insett det? Det betyder alltså att man endast använder sin smartphone för att ringa eller skicka sms och då behöver man ju knappast någon smartphone alls. En gammal typ av mobiltelefonen duger gott och väl till sådana arbetsuppgifter. En med fysiska knappar och mini display.
Men om du tittar på streamad film (Netflix, Viaplay, Disney+), spelar mobilspel, läser digitala böcker, läser artiklar på nätet och skriver mail med mera blir större displayer en stor fördel.
Många av oss använder våra smartphones till allt som att betala räkningar, skriva inköpslistor, boka bord på restaurang och beställa varor men det gör tydligen inte alla för ingen föredrar väl att göra sådant på en liten display på 5 tum?
En annan fördel med en större display är att mer text kan visas, vilket är extra bra när man surfar på nätet. En mobiltelefon med en liten display duger bra om du skickar sms eller ringer samtal men blir besvärlig att använda när man tittar på en film på Netflix eller försöker att läsa en text.
När man vill skriva ett mail, sms eller varför inte ett inlägg på Facebook blir det lättare att skriva på en smartphone med stor display på grund av att tangentbordet också blir större vilket leder till färre feltryck och att man skriver snabbare än på en mindre display. Det är en stor skillnad här.
Den stora skärmen är också bra för oss som spelar mobilspel. Försök med nästan vilket spel som helst på en mindre mobiltelefon och spela det sedan på en större mobiltelefon så kommer du garanterat att spela bättre på den större av de två.
Det är av de anledningarna de flesta av oss faktiskt vill ha större mobiltelefoner. 
Förutom fördelarna för dig som användare finns det flera andra fördelar som blir fördelaktiga.
En stor smartphone får plats för fler och större komponenter som till exempel batteriet. I ett  stort chassi får man plats med ett större batteri och det leder till en förbättrad batteritid. En kompakt mobil leder till ett kompakt batteri som därmed behöver laddas oftare. 
Detta är orsaken till att stora smartphones har blivit så populära och i stort sett dominerar utbudet av telefoner.


 

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.