Bra billigare mobiltelefoner.

Alla vet att årets flaggskepps mobiler är de bästa av de bästa. När man väljer en av dem som sin smartphone riskerar man sällan att beställa något som inte fungerar som det ska. Men dessa mobiltelefoner blir bara dyrare och dyrare för varje år som går så alla vill eller har inte ekonomisk möjlighet till att beställa en. Men även om man bestämmer sig för att beställa en flaggskepps mobil är det nödvändigt att läsa på lite innan man bestämmer sig för vilken man ska skaffa. Funktioner och design skiljer fortfarande åt och vissa saknar tillgång till Googles tjänster och applikationer (Huawei, Honor).
Glöm de dyra flaggskepps mobilerna och skaffa en riktigt bra, billigare telefon i mellansegmentet istället.
Motorola G,8 Power (2490 kronor), Samsung Galaxy A71 (4490 kronor), OnePlus Nord (4590 kronor) , OnePlus Nord N10 (3500 kronor) och Xiaomi Mi Note 10 Lite (3990 kronor) är exempel på mobiltelefoner med lite mer överkomliga priser.
Samtliga har kraftfulla processorer som klarar av att köra applikationer och mobilspel flera år framöver och alla har kameror som klarar av att ta tjusiga bilder också i svårare ljusförhållanden.

Budgetmobiler i mellansegmentet och allra helst i övre mellansegmentet är mer än kapabla till att utföra vardagliga uppgifter som att surfa på nätet, titta på Viaplay eller spela mobilspel. En del mobiltelefoner har till och med funktioner som har försvunnit från de dyra topp mobilerna. Jag tänker då främst på hörlursuttaget och plats för minneskort.
Den här typen av mobiltelefoner har en bättre design och konstruktion nuförtiden jämfört med hur det var för några år sedan. De flesta av dem har baksidor av glas och kanter av metall samtidigt som displayerna är stora med tunna ramar runt om. Man snålare definitivt inte in på dessa områden.
De senaste design trenderna med flärpar eller hålslag i displayen ses nu också hos prisvärda smartphones. 
Till och med den nästan ramlösa displayen som först sågs på enheter i toppklass är nu tillgänglig på enheter som kostar under 6000 kronor.
Om du vill komma lite billigare undan skulle någon av de billigare modeller som tidigare har nämnts i detta blogginlägg vara värd att kolla upp eftersom de täcker upp de flestas behov men ändå har överkomliga priser.
Jag har tidigare informerat om alla dessa smartphones i olika blogginlägg och det är enkelt att finna både specifikations listor och recensioner på nätet. Därför nöjer jag mig med att här bara nämna de modellerna.
Om du är en typ av användare som behöver topp processor kan du ifall du vill spara en slant beställa en flaggskepps mobil från förra året då den fortfarande har en mycket kraftfull processor och topp prestanda och funktioner men till en lägre kostnad.
En flaggskepps mobil är dock främst till för hardcore användaren som behöver den här typen av prestanda för att mobilen på ett bra sätt klarar av de arbetsuppgifter den utsätts för. Precis som alla andra flaggskepps mobiler blir den lite av en overkill för många personer.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.