Samsung Galaxy S10 Plus

Samsung Galaxy S10 Plus är nu inte längre en ny smartphone eftersom den har varit ute på marknaden i närmare ett år men den är fortfarande en väldigt bra flaggskepps mobil. En flaggskepps mobil som nuförtiden har ett mer överkomligt pris. Vilket bör göra den till ett väldigt intressant alternativ.
Displayen är stor och i dess överkant finns ett ovalt hål för de dubbla selfie kamerorna.
Den blanka polerade metallen runt kanterna och den böjda displayen känns inte gammal på något sätt och detsamma gäller den övriga designen med baksidan täckt av glas och den vertikalt liggande kameramodulen. Detta är fortfarande en elegant, modernt designad.mobiltelefon.
Fingeravtrycksläsaren är lokaliserad under displayens yta, stereo högtalare inställda av AKG och med 32 bitars ljud på 384 kHz finns och telefonen har dessutom en IP-68 Certifiering. Vilket innebär att den överlever ett ofrivilligt dopp i poolen.
Samsung Galaxy S10 Plus ger massor av värde för pengarna nu när priset har gått ner med flera hundralappar från dess ursprungliga pris.
Den kostar mindre än den nyligen presenterade Samsung Galaxy S20 FE som ju är budget modellen av årets flaggskepps mobiler från Samsung.

Displayen av typen AMOLED är på 6,4 tum med bildförhållandet 19:9 och den har 1440×3040 pixlar. Pixeltätheten hamnar på 522 ppi (pixlar per tum). Detta är en display som sitter i en toppmodell så kvalitet är därefter. Som pixeltätheten visar är displayen väldigt skarp och tydlig och den har även fina färger och utmärkt betraktningsvinkel.
Processorn är av naturliga anledningar en topp processor från 2019 (de färskaste topp processorerna existerade inte när den här mobilen lanserades). Det rör sig om en åttakärnig Exynos 9820 processor på 2,8 GHz och mobiltelefonen har ett RAM minne på 8 GB. Det inbyggda minnet startar från 128 GB och går uppåt beroende på vilken variant av mobilen du väljer. 
På framsidan sitter två framåtriktade kameralinser på 10 Megapixlar (vidvinkel lins) respektive 8 Megapixlar (vidvinkel lins).
På baksidan i den vertikalt liggande, smala kameramodulen sitter tre kameralinser på 12 Megapixlar (vidvinkel lins), 12 Megapixlar (telefoto lins) och till sist en lins på 16 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisator, 2×optisk zoom och en LED blixt.
Med kamerorna kan man ta vanliga bilder, telefoto och ultra vidvinkelsfoton, vars avsikt är att göra det möjligt för dig att kunna få plats med mer i bild utan att du ska behöva stå långt ifrån objektet du fotar. Kamerakvaliteten är som vanligt hos Samsungs toppmobiler av högsta kvalitet men det är klart att nyare smartphones inom samma kategori har tagit några kliv framåt när det gäller tekniken och därmed ger ändå bättre bilder. Majoriteten av oss behöver dock inte det absolut bästa för att täcka våra behov. Samsung Galaxy S10 Plus har dessutom väldigt bra kameror bara inte på exakt samma nivå som hos flaggskepps mobilerna från 2020.
Batteriet är på 4100 mAh och har stöd för snabbladdning och trådlös snabbladdning vilket naturligtvis är stora fördelar. 
Samsung Galaxy S10 Plus ligger fortfarande bra till överlag även i år med sin lyxiga design, moderna funktioner och flaggskepps prestanda (visserligen från 2019). 
En Samsung Galaxy S10 Plus kostar när det här blogginlägget skrivs 6990 kronor men om man letar lite kan man möjligen hitta ändå billigare priser. 
Om man känner att man inte riktigt har råd eller inte vill spendera 10 000 kronor eller mer på en av årets toppmobiler kan det vara en bra idé att titta på förra årets modeller som nu har gått ner i pris. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Fördelen med att köpa mobiltelefoner kontant.