Poco M3


Det finns olika kategorier av mobiltelefoner och Poco M3 är en mobil som hamnar i kategorin budgetmobiler i mellansegmentet.
Som vanligt hos dagens smartphones har den en stor display och selfie kameran sitter i en tårdrops formad flärp i displayens överkant.
Poco M3 har ett chassi tillverkat av plast, vilken använder en läder finish som känns mycket trevligare vid beröring än de flesta andra smartphones av plast. 
Designen framifrån följer mallen för hur mobiltelefoner brukar se ut men detsamma gäller inte baksidan som har en unik design.
Telefonens design sticker verkligen ut bakifrån med en stor glansig kameramoful med en ljusvit POCO logotyp på vänster sida.
Volymknappen och Powerknappen som även fungerar som en fingeravtrycksläsare sitter på höger långsida.
Poco M3 har ett hörlursuttag och stereo högtalare vilka båda två är en trevlig bonus som långt ifrån alla mobiltelefoner har. 
Detta är en välkonstruerad mobiltelefon som borde intressera många personer.

Displayen är en LCD display på 6,5 tum med 1080×2340 pixlar och en pixeltäthet på 395 ppi (pixlar per tum). Bildförhållandet är 19:5 vilket en mer långsmal smartphone.
Displayen skyddas av Gorilla Glas 3.
När det gäller displayens kvalitet är den okej , det är inte den värsta displayen men den är inte heller den bästa.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 662 processor på 2 GHz och RAM minnet är på 4 GB.
Det inbyggda minnet är på 64 GB hos basmodellen och telefonen har plats för ett minneskort så minneskapaciteten är möjlig att utöka ifall det skulle behövas. Det existerar även en bättre variant med ett internminne på 128 GB.
Processorn som brukar sitta i budgetmobiler i mellansegmentet är kraftfull men inte lika kraftfull som de som sitter i flaggskepps mobilerna eller ens budgetmobiler i övre mellansegmentet. Användaren får fortfarande en komplett upplevelse med bra flyt och snabbhet och det är fullt möjligt att spela mer avancerade mobilspel men inte på de högsta grafiska inställningarna.
Den främre kameralinsen är på 8 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter tre kameralinser på 48 Megapixlar (vidvinkel lins), 2 Megapixlar (Makrolins) samt en djupsensor på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF och LED blixt.
Bilder tagna med framför allt huvudkameran blir fina med utmärkt färgåtergivning och kontrast vid bra ljusförhållanden. Bilderna blir oftast också detaljrika 
Det inbyggda batteriet är på hela 6000 mAh och har stöd för 18W snabbladdning. Ett så pass stort batteri kan klara ett par dagar på en laddning men batteritiden påverkas av högsta grad av vad du använder din smartphone till och hur länge du använder den.
En Poco M3 kostar 149 dollar och det priset gäller för basmodellen, vill man ha lite mer lagring betalar man istället 170 dollar. Ett eventuellt svenskt pris är inte känt ännu men man får nog räkna med att den kostar någonstans runt 2000 kronor vilket är ett helt okej pris med tanke på vad man får för sina pengar.
Poco är ett ganska nytt märke och är därmed inte särskilt känt ännu men det är just bland sådana mindre kända varumärken som man kan hitta mobiltelefoner som erbjuder mer för pengarna. 
Läs alltid på innan du bestämmer dig för vilken mobiltelefon som ska bli din nästa smartphone. Undvik att handla på impuls och försök att finna bästa möjliga mobiltelefon inom din budget.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Fördelen med att köpa mobiltelefoner kontant.