Samsung Galaxy S20 FE

Samsung Galaxy S20 FE är en toppmobil vars specifikationer, funktioner, design och lägre prissättning direkt konkurrerar i kategorin flaggskepps mobil med överkomliga priser.
Den nyligen presenterade Samsung Galaxy S21 må vara en kraftfullare smartphone men den är inte en lika bra deal.
Om du har en stram budget är förmodligen Samsung Galaxy S20 FE en mobiltelefon som passar dig.
Den är en smartphone för dem som inte vill ha en budgetmobil i mellansegmentet eller en budgetmobil men samtidigt inte vill eller har möjlighet att beställa en ny, dyr flaggskepps mobil.
Displayen har tjockare ramar runt sig än de hos till exempel den vanliga Samsung Galaxy S20 
som är överlägset bättre av de två. Den har bättre specifikationer, bättre design och bättre kamerakvalitet men den kostar också mer än Samsung Galaxy S20 FE (Fan Edition).
Baksidan använder frostad plast istället för glas men kanterna runt telefonen är fortfarande av metall.
Mobiltelefonen har en IP-68 Certifiering vilket innebär att den klarar av att vara på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.

Displayen av typen AMOLED och är på 6,5 tum med bildförhållandet 20:9 och den har 1080×2400 pixlar vilket resulterar i en pixeltäthet på 407 ppi (pixlar per tum).
Displayen är ljus, skarp och snygg. Dessutom överför skärmen den bästa funktionen från sina dyrare konkurrenter nämligen en bilduppdaterings frekvens på 120Hz.
Processorn är en åttakärnig Exynos 990 processor på 2,7 GHz och basmodellen har ett RAM minne på 6 GB i kombination med ett internminne på 128 GB.
Minneskapaciteten är möjlig att utöka via ett minneskort.
Det existerar även bättre varianter med ett RAM minne på 8 GB samt ett internminne på 128 eller 256 GB beroende på vilken variant man väljer att beställa.
Den främre kameralinsen är på 32 Megapixlar (vidvinkel lins) och den sitter i ett runt hål i displayens överkant. På baksidan sitter tre kameralinser i en rektangulär kameramodul. En lins är på 12 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (telefoto lins) och till sist en kameralins på 12 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisator, 3×Optisk zoom och LED blixt.
Kamerakvaliteten är hög men det är en nedgradering jämfört med dels de tidigare lanserade modellerna och i synnerhet jämfört med efterföljarna. 
Batteriet är på 4500 mAh och har stöd för både vanliga snabbladdning och snabb trådlös laddning.
En Samsung Galaxy S20 FE kostar 6370 kronor hos CDON och det är ett väldigt bra pris med tanke på vad man får för pengarna.
Som du förstår var Samsung tvungen att spara in på några punkter för att nå det lägre priset. Allt från skärmupplösning och RAM minne till materialvalet.
Samsung Galaxy S20 FE (Fan Edition) levererar en fantastisk 120Hz display utmärkta kameror och solid prestanda till ett mycket rimligt pris.
När mobiltillverkare satsar på att leverera en produkt som erbjuder mer för mindre, kommer fler att vilja köpa den. Titta bara på OnePlus framgångar. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.