Varför är Samsung så populära?

Samsungs mobiltelefoner har blivit enormt populära och Samsung är den mest kända mobiltillverkaren av Android mobiler. De är till och med mer kända än Googles Pixel smartphones trots att det ju som alla känner till är just Google som äger operativsystemet Android. 
Men vad är det egentligen som har gjort att Samsungs mobiltelefoner har blivit så oerhört populära ute i världen?
När det gäller mobiltelefoner finns det egentligen endast två mobiltillverkare som alla har hört talas om nämligen Samsung och Apple.
Samsung är den största telefontillverkaren i världen och av goda skäl, de gör otroliga smartphones som kombinerar enastående design med bra prestanda och praktiska funktioner.
Det finns många andra telefoner där ute som är fantastiska och ibland faktiskt bättre än Samsungs motsvarande smartphones. Google gör några, OnePlus gör några, andra kinesiska märken som du förmodligen inte känner till producerar också mobiltelefoner. Även andra kända mobiltillverkare som LG, Sony, HTC och Huawei är väldigt duktiga på att ta fram utmärkta alternativ men inget av det spelar roll när det gäller försäljnings siffrorna.
Den genomsnittliga konsumenten väljer att beställa en mobiltelefon från Samsung eller Apple i alla fall.

En av flera anledningar till Samsungs succé är att Samsung var smarta nog att tidigt inse att de för att lyckas på mobilmarknaden skulle behöva matcha iPhone när det gäller designen och materialvalet hos sina flaggskepps mobiler. Konsumenterna ser kvaliteten och blir därmed intresserade av dessa produkter. Den Sydkoreanska mobiltillverkaren har dessutom satsat på att kunna erbjuda en smartphone i olika kategorier och prisklasser och det har ytterligare ökat på tillverkarens popularitet.
Samsung tillverkar telefoner inom samtliga kategorier, allt från lågbudgetmobiler till dyra flaggskepp. Så oavsett vad du har råd att spendera på en smartphone existerar det en Samsung mobil i din prisklass.
Konsumenter som kanske bara har råd med en billig budgetmobil från Samsung i början av sin karriär vänjer sig med deras mobiltelefoner och fortsätter att köpa dem när de har råd att skaffa dyrare modeller. 
Sedan ska man naturligtvis aldrig underskatta reklamens makt. Reklam är en viktig del av dess framgång. När Samsung började bli mer populära växte deras ekonomiska resurser så att de fick råd med påkostade reklam kampanjer. Reklam som nästan ingen annan mobiltillverkare kan matcha.
Sedan har vi det där med konsumenters lathet när det är dags att byta smartphone. Man väljer helt enkelt bara en Samsung mobil med ett pris man klara av att betala för att det är enkelt. Man tänker att man är garanterad att få en okej mobiltelefon utan att behöva lägga ner tid på att jämföra olika smartphones för att hitta den bästa möjliga. När man jämför Samsungs billigare mobiltelefoner kan man när man jämför med andra mobiltillverkares modeller i samma prisklass få mer telefon för pengarna om man istället väljer den från den andra mobiltillverkaren. Man betalar alltså ofta mer för en av Samsungs mobiltelefoner. Folk väljer trots det en Samsung istället för att de har lyckats väldigt bra med att ge en positiv bild av sina mobiler och den typen av konsumenter saknar kunskapen och vill inte lägga ner den tid som krävs för att ta reda på fakta.
Slutligen kan man ta upp den påverkan personer i omgivningen har på konsumenterna. När folk talar positivt om till exempel Samsungs mobiltelefoner börjar också den stora massan efter ett tag att också tänka positivt och när det är dags att skaffa sig en ny smartphone väljer de en tillverkad av Samsung. Folk har väldigt lätt för att influeras av andra istället för att tänka själv.
Det är ingen tvekan om att Samsung väldigt ofta tar fram bra mobiltelefoner men det finns en otrolig mängd andra mobiltillverkare som lanserar minst lika bra och ibland bättre mobiltelefoner som till och med emellanåt kostar mindre.
 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.