Motorola Moto G10

Motorola Moto G10 är en budgetmobil helt konstruerad av plast med en stor display som har ganska tunna ramar runt om samt en flärp längst upp på displayen.
På baksidan sitter en rektangulär kameramodul samt en fingeravtrycksläsare.
Den här mobiltelefonen hamnar i den lägsta änden av företagets nya smartphones och därför duger inte den här mobiltelefonens prestanda för de flesta människor.
En stor fördel med Motorola Moto G10 är det stora batteriet och andra fördelar är att den har ett hörlursuttag, en bottenmonterad högtalare med bra ljud samt en IP-52 Certifiering som medför att mobiltelefonen klarar av lättare regnstänk men knappast klarar ett ofrivilligt dopp i poolen.
Motorola är en av de mobiltillverkare som är extremt duktiga på att ta fram billigare, prisvärda mobiltelefoner som erbjuder mycket mobil för pengarna. I det här sammanhanget kan man även nämna Xiaomi och Nokia.

Motorola Moto G10 har en LCD display på 6, 5 tum med bildförhållandet 20:9 och 720×1600 pixlar och en pixeltäthet på låga 269 ppi (pixlar per tum). Bilduppdaterings frekvensen hos denna display ligger på 60Hz, det vill säga standard. Man får som väntat ingen hög bilduppdaterings frekvens här.
Displayen är stor men har inte så mycket skärpa och det gör att fördelarna med att ha en stor display delvis försvinner. Telefonen blir inte den där fantastiska multimedia mobil den annars kunde ha blivit.
Motorola Moto G10 drivs av en åttakärnig  Snapdragon 460 processor och levereras med ett RAM minne på 4 GB och ett inbyggt minne på 64 eller 128 GB beroende av vilken variant av mobilen man väljer. Det finns plats för ett minneskort så minneskapaciteten är möjlig att utöka ifall man skulle behöva mer utrymme.
Processorn är inte den allra kraftfullaste så den här mobiltelefonen passar endast den lättare användaren. En person som mest använder sin mobiltelefon för att ringa samtal och vara aktiv på sociala medier. Det är inte möjlig att spela tyngre mobilspel som PUBG, Fortnite, Call Of Duty Mobile, Modern Combat Versus eller Shadowgun Legends. Lättare mobilspel som Candy Crush Saga eller liknande fungerar däremot utmärkt.
Den framåtriktade kameralinsen är på 8 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter fyra kameralinser på 48 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins), en Makrolins på 2 Megapixlar och en djupsensor på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF och LED blixt. Kamerakvaliteten är godkänd men inte mycket mer än så. Det finns få smartphones idag med helt kassa kameror, lägsta nivån är ganska hög nu för tiden. Situationen var värre för mer än fem år sedan.
Batteriet är på 5000 mAh vilket är ovanligt stort och som ger en imponerande batteritid på minst två dagar på en laddning vid lättare användning. Det stora batteriet i kombination med den svagare processorn som inte drar allt för mycket ström och displayen med en lägre upplösning gör underverk för batteritiden.
Operativsystemet är en i det närmaste ren version av Android 11 vilket är ett plus i kanten.
Det finns flera olika kategorier av mobiltelefoner och vilken kategori som passar dig bäst kan endast du själv avgöra. Om du är en person som likt mig gärna spelar tekniskt avancerade mobilspel av typen Call Of Duty bör istället för denna budgetmobil leta efter din nästa mobiltelefon bland budgetmobiler i mellansegmentet eller bättre. Om du är en lätt användare kan däremot Motorola Moto G10 vara ett helt okej alternativ. En Motorola Moto G10 kostar från 150 Euro vilket motsvarar ungefär 1500 kronor. Ifall prislappen landar ungefär där när/om den här mobiltelefonen lanseras i Sverige finns det bättre alternativ som bara kostar ett par hundralappar mer. En Poco M3 har till exempel en prislapp på 1790 kronor och då får man en betydligt kraftfullare processor, en bättre display och ett ännu större batteri. 
När jag personligen letar efter en ny smartphone är jag väldigt noga med att se till att hitta bästa möjliga mobiltelefon för de pengar jag har tänkt spendera. Jag jämför helt enkelt mobiler inom samma prisklass och läser recensioner innan jag beslutar mig för vilken smartphone jag ska beställa. Att beställa en ny smartphone på impuls är bara dumt för det finns en risk att det leder till besvikelse. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Fördelen med att köpa mobiltelefoner kontant.