Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 1 december 2015

Huawei Y6Huawei Y6 är en budgetmobil i mellansegmentet. Denna mobil passar alltså dig som vill ha en okej smartphone men som har en liten budget. Detta är en mobiltelefon som klarar av normalt till lätt användande så den passar inte dig som prioriterar prestanda. Du som använder din smartphone till precis allt bör därmed inte köpa en Huawei Y6 eftersom den inte riktigt orkar med hårt dagligt användande. Denna budgetmobil är byggd av blank plast som kan kännas något hal i handen. Den blanka plasten blir dessutom lätt smutsig och fingeravtryck fastnar lätt på bakstycket. Displayen på denna smartphone är omgiven av en tjock kant som gör att mobilen blir onödigt stor. Den har nästan samma storlek som min LG G3 som ju har en mycket större display.
Huawei Y6 har en LCD display på 5 tum och denna display har 720×1280 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 294. Detta är en helt okej display men det blir svårt att se vad som finns på displayen om man använder den i direkt solljus. Som en jämförelse har till exempel Samsung Galaxy S6 Edge en pixeltäthet på 577 och LG G4 en pixeltäthet på 538. Detta är förstås en orättvis jämförelse eftersom dessa mobiltelefoner kostar betydligt mer men det kan ge en bild av vad man kan förvänta sig.
Den har ett Ram minne på 1 GB men finns också med ett Ram minne på 2 GB. Internminnet är på endast 8 GB vilket är något för litet.
Minneskapasiteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 32 GB men där går det inte att spara applikationer eller spel.
Den drivs av en fyrkärnig Snapdragon 210 processor på 1,1 Ghz.
Processorn arbetar på relativt bra och klarar lätt av enklare arbetsuppgifter som att surfa på nätet eller spela inte allt för tekniskt avancerade spel.
Den bakre huvudkameran är på 8 Megapixlar och har autofokus och LED blixt. Kameran är långt ifrån högsta kvalitet men kan ge bra bilder under rätt förhållanden.
Den främre kameran är på 2 Megapixlar.
Huawei Y6 har ett litet batteri på bara 2200 mAh vilket är något för lite för att klara en laddning på en hel dag. Jag brukar rekommendera ett batteri på minst 2300 mAh för att man ska kunna slippa att ladda sin smartphone för ofta.
Denna smartphone kostar runt 1600 kr och med tanke på det låga priset bör du inte förvänta dig för mycket. Man får nämligen det man betalar för. Huawei Y6 är dock väl värd sitt pris. Telefonen finns i färgerna svart eller vitt.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar