Xiaomi Mi 10 Pro


Xiaomi Mi 10 Pro är en kommande flaggskepps mobil från kinesiska Xiaomi. Deras produkter säljs officiellt här i Sverige och de har de senaste åren faktiskt satsat stort på att nå ut i Europa vilket de har lyckats ganska bra med.
Deras smartphones håller väldigt konkurrenskraftiga priser och det vinner de marknadsandelar på.
Displayen är stor med tunna ramar runt och selfie kameran sitter i ett utstansat hål i displayens överkant.
På baksidan av glas sitter en utstickande kameramodul i det övre vänstra hörnet.
Kanterna runt telefonen är gjord av metall så mobilen är konstruerad av den vanliga kombinationen av material.
Mi 10 Pro uppfyller alla kriterierna för en  flaggskepps mobil både när det gäller design och specifikationer.
Fingeravtrycksläsaren sitter under displayens yta och telefonen har stereo högtalare med 24 bitars ljud på 192 kHz.


Processorn är en åttakärnig Snapdragon 865 processor på 2,4 GHz och RAM minnet är på 8 GB medans det inbyggda minnet är på 256 GB. Mobiltelefonen saknar plats för ett minneskort så minneskapaciteten är inte möjlig att utöka men det behövs knappast med så mycket plats från start.
Displayen har bildförhållandet 19:5 och en bilduppdaterings frekvens på 90 Hz där det normala brukar vara på 60 Hz så allt upplevs flytta på mycket fort och smidigt.
Displayen är en AMOLED display på 6,7 tum med 1080×2340 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 386 ppi (pixlar per tum).
Operativsystemet är Android 10.0 men med Xiaomis skinn MIUI 11.
Selfie kameran är på 20 Megapixlar och på baksidan sitter fyra kameralinser på 108 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (telefoto lins), 12 Megapixlar och en 20 Megapixlars ultra vidvinkel lins.
Kamerorna på bakstycket har PDAF, optisk bildstabilisator, laser autofokus, 10×hybrid zoom, 2×Optisk zoom samt tre LED blixtar.
Färgåtergivningen är utmärkt med naturliga färger och tydlig skärpa när man tar bilder i ljusa miljöer. Detta är en av de bättre kameramobilerna just nu. Om du är en person som vill kunna ta fantastiska bilder med din smartphone är Xiaomi Mi 10 Pro ett bra alternativ som till råga på allt bör få ett bra, något lägre pris än de närmaste konkurrenternas enheter. Den kommer dock inte bli fullt lika billig som vi brukar förvänta oss när det gäller Xiaomis mobiltelefoner.
Priset lär hamna i närheten av 8000 kronor och det är nästan på samma nivå som konkurrenternas flaggskepps mobiler.
Vi får hoppas att det inte betyder att vi i framtiden kommer att få se en rejäl prisökning inom alla kategorier hos mobiler från Xiaomi som hittills har gett mycket mobil för pengarna.
Batteriet är på 4500 mAh och har stöd för snabbladdning och snabb trådlös laddning.
Framtiden får utvisa hur pass populär den här toppmodellen blir i Sverige men det ovanligt höga priset är en stor nackdel.












Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.