Umidigi A3S


Umidigi A3S är en tokbillig smartphone från den lilla kinesiska mobiltillverkaren Umidigi.
Priset hamnar just när detta blogginlägg skrivs på 560 kronor hos Aliexpress. Priset blir visserligen något högre på grund av den svenska momsen men man slipper att betala tullavgifter då kostnaden understiger gränsen på 1700 kronor. 
Det är ett otroligt billigt pris även när det gäller lågbudget mobiler och den här mobilen har erbjuder mycket för pengarna.
Telefonen är helt konstruerad av plast med en helt plan baksida som är gjord av en blänkande plast. Plast baksidan har gjort för att se ut att vara av glas men är med högsta sannolikhet inte det. Kanterna runt mobilen ser ut att vara av aluminium men det är tveksamt om man betänker vad mobiltelefonen kostar. 
På baksidan sitter två kameralinser samt en fingeravtrycksläsare som fungerar bra men inte låser upp mobilen särskilt snabbt. 
Framifrån ser man tydligt att Umidigi A3S saknar den moderna designen med tunna ramar runt displayen och flärpar eller hål i displayen för selfie kameran. Både pannan och hakan på mobilen är ganska tjocka vilket innebär att denna smartphone designmässigt ser ut att vara från 2015. 
Umidigi A3S har ett hörlursuttag men saknar snabbladdning, trådlös laddning och vattentäthet. Föga förvånande då det rör sig om en billigare budgetmobil.


Umidigi A3S har en LCD display på 5,7tum med 720×1440 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 293 ppi (pixlar per tum). Skärmens skärpa blir därmed knappt godkänd enligt min mening då en ppi på över 300 ppi är så pass mycket bättre för multimedia konsumtion. 
Denna smartphone har en fyrkärnig MediaTek Helio A22 processor och det är en typisk budgetprocessor som hamnar i den nedre delen av detta segment. När du köper den här mobilen eller likvärdiga smartphones kan du absolut inte tänka att du ska få det bästa flytet när du spelar mobilspel. Helst ifall du föredrar mer tekniskt krävande spel som PUBG, Fortnite eller Call Of Duty Mobile.
Den här mobilen passar mer personer som brukar använda sina mobiltelefoner för att ringa samtal, skicka sms och kanske läsa dagens tidning på nätet. 
RAM minnet är på 2 GB och internminnet är på endast 16 GB men minneskapaciteten är möjlig att utöka med ett minneskort på upp till 64 GB.
Både RAM minnet och det inbyggda minnet är en aning för lite för att vara ultimat men om du är en lätt användare som aldrig installerar applikationer, sparar bilder i mobilens internminne och därmed inte fyller upp mobilens utrymme kan den duga.
Värt att känna till är att det trots detta kommer att förbrukas plats av olika uppfattningar av förinstallerade appar och eventuella uppdateringar av själva systemet. 
Operativsystemet är den senaste versionen Android 10 och det är en ganska ren version av systemet dessutom. 
Batteristorleken på 3950 mAh är helt okej med tanke på mobilens prestanda. Tyvärr saknas både snabbladdning och trådlös laddning men det är ju inte funktioner man måste ha även om det naturligtvis är bättre att ha dem.
Selfie kameran är på 13 Megapixlar och på baksidan sitter en kameralins på 16 Megapixlar och en djupsensor på 5 Megapixlar. Kameralinserna har autofokus, digital zoom samt dubbla LED blixtar. 
Umidigi A3S är en smartphone som tack vare sitt låga pris blir intressant och den erbjuder mycket för pengarna. Jämför själv med vad du skulle få ifall du ska spendera strax över tusenlappen på en mobiltelefon i någon svensk nätbutik eller hos din operatör. 
Om man vill ha en funktionell smartphone för en liten kostnad kan man bland annat välja att importera en mobiltelefon från någon utländsk nätbutik. När man gör på det sättet är min rekommendation att titta på mobiltelefoner som kostar runt 1000 kronor och anledningen är följande.
Att leta sin nästa telefon bland den typen av mobiltelefoner har endast ekonomiska orsaker och en mobil som kostar mer än 1000 kronor kommer innan den har levererats till köparen ökat betydligt i pris. Detta på grund av den svenska momsen, tullavgifter, postens avgifter samt eventuell frakt. Detta är ingenting som nätbutiker brukar informera sina kunder om utan det är en av de saker som man behöver ta reda på själv. 
En väldigt viktig detalj som man bara måste tänka på när man beställer en mobiltelefon tillverkad i Kina och som inte är beställd hos en svensk butik är att kolla upp att telefonen är den globala versionen och inte en kinesisk versionen. Tänkt för den kinesiska marknaden. Den inhemska versionen saknar Googles tjänster och det medför problem för dig som konsument. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?