Motorola Moto E6 Plus


Motorola och Xiaomi är två kända mobiltillverkare som är kungar av budget. De är extremt duktiga på att ta fram mobiltelefoner med duglig prestanda till billiga priser och Motorola Moto E6 Plus är ett sådant exempel.
Den har funktioner och specifikationer som normalt brukar finnas hos mobiler som kostar minst dubbelt så mycket. Man får en bakre fingeravtrycksläsare, en flärp, en stor display med tunna ramar runt samt två kameralinser på baksidan för att nämna några saker.
Vänder man på mobiltelefonen ser man ett blänkande bakstycke av plast som ovanligt nog går att ta loss för att enkelt, själv kunna byta ut mobilens batteri.
I det övre vänstra hörnet sitter de två kameralinserna och en bit längre ner sitter en fingeravtrycksläsare med Motorolas logga.
I telefonens underkant sitter den gamla microUSB porten istället för den mer moderna USB Typ C porten vilket är lite synd men som samtidigt inte är någon större katastrof.
Det besvärliga med det är möjligen ifall din förra smartphone hade en USB Typ C port och du därför har skaffat extra laddningskablar som ju inte längre passar ihop med din nya mobil.


Displayen är en LCD display på 6,1 tum med bildförhållandet 19:5 och den har 720×1560 pixlar. Pixeltätheten landar därmed på 282 ppi (pixlar per tum). Det rör sig inte om den allra skarpaste displayen men den kan duga för den lättare användaren.
Processorn är en åttakärnig MediaTek Helio P22 och det medför att den inte är fullt lika snabb som de lite dyrare budgetmobilerna i mellansegmentet.
Processorn är dock tillräckligt kraftfull för att klara lättare mobilt spelande.
RAM minnet hos basmodellen är på 2GB och internminnet är på 32 GB men det finns en bättre variant med ett RAM minne på 4 GB och ett internminne på 64 GB och det är den versionen jag rekommenderar. Det inbyggda minnet är okej på basmodellen men RAM minnet är i minsta laget för de flesta användare och kan möjligtvis fungerar för den som uteslutande använder sin mobiltelefon för att ringa samtal och kanske läsa dagens tidning på nätet någon gång om dagen.
Selfie kameran i flärpen är på 8 Megapixlar och på baksidan sitter en kameralins på 13 Megapixlar och en djupsensor på 2 Megapixlar. Kameran har PDAF och LED blixt.
När det gäller de bilder som tas blir de ofta godkända vid bra ljusförhållanden men betydligt sämre i mörkare omgivningar men man kan knappast förvänta sig topp kvalitet hos budgetmobiler i nedre mellansegmentet.
Vill man ha en bättre kvalitet med fler valmöjligheter när det gäller att ta bilder får man helt enkelt betala mer för sin nya smartphone.
Motorola Moto E6 Plus har som tidigare nämnts en mobiltelefon med ett avtagbart bakstycke vilket var väldigt vanligt för sex år sedan men som idag är oerhört sällsynt.
På många sätt är detta faktiskt en fördel eftersom det förlänger mobilens livstid betydligt.
För personer som ofta befinner sig på resande fot och inte alltid har tillgång till ett eluttag får man ytterligare en fördel. Nämligen att man kan investera i ett extra batteri som man kan ha fulladdat i ryggsäcken eller handväskan för att snabbt byta ut batteriet när det börjar bli tomt.
Batteriet är på 3000 mAh och har varken stöd för snabbladdning eller trådlös laddning.
Motorola Moto E6 Plus kostar 1790 kronor hos Elgiganten och det priset gäller den bättre versionen av mobiltelefonen.
Det är ett bra pris men för ett par hundralappar mer får man en Xiaomi Redmi Note 8T som har en mer påkostad design, en mer kraftfull processor, skarpare display och bättre kameror. Den kostar 1990 kronor och prisskillnaden är minimal samt att man får mer för pengarna.
Men det är klart att om du verkligen är intresserad av det utbytbara batteriet finns det inte många andra alternativ än Motorola Moto E6 Plus och den är inte alls någon dålig smartphone.







Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?