Samsung Galaxy A51


Om man vill ha en mobiltelefon från Samsung men tycker att deras flaggskepps mobiler kostar för mycket bör man leta sin nya smartphone bland mobilerna i deras A-serie.
Det finns en mängd olika mobiltelefoner i den serien med en stor variation när det kommer till prestanda.
Deras Samsung Galaxy A51 är en budgetmobil i mellansegmentet som lånar mycket när det gäller design och funktioner från de dyra toppmobilerna.
Det är en elegant, modernt designad smartphone med en stor display som dominerar framsidan och en baksida av blänkande plast som har gjorts för att likna glas. Plasten är av en hög kvalitet och mobiltelefonen känns inte billig när man håller den i handen.
Kameramodulen på baksidan är rektangulär precis som hos till exempel Samsung Galaxy S20 och det är en look som blir allt mer populär hos olika mobiltillverkare under 2020.
Den stora displayen är omgiven av tunna ramar och den har ett runt hål i displayen vilken sitter centrerad i displayens överkant.
Fingeravtrycksläsaren sitter under displayens yta och det är det få mobiler som har i den här prisklassen och det är betydligt mer vanligt förekommande hos dagens flaggskepps mobiler.


Samsung har mött hård konkurrens i mellansegmentet från tillverkare som Motorola, Xiaomi och Nokia bland annat och på grund av detta har de tvingats att erbjuda mer mobil för pengarna. Det är något som har märkts de senaste två åren.
Samsung Galaxy A51 är en utmärkt smartphone men det existerar mobiler med ett liknande pris med mer premium material.
Telefoner med plastkanter men bakstycken av glas istället för plast och det borde även Samsung satsa på.
Exempelvis Huawei P30 Lite som till och med har ett lägre pris har en baksida täckt av glas.
Displayen är en AMOLED display på 6,5 tum med bildförhållandet 20:9 och den har 1080×2400 pixlar med en pixeltäthet på 405 ppi (pixlar per tum).
Displayen är alltså skarp och tydlig samtidigt som de mörka färgerna är rejält mörka tack vare att det är en AMOLED display.
Processorn är en åttakärnig Exynos 9611 processor på 2,3 GHz och RAM minnet är på 4 GB. Internminnet är på 64 GB hos basmodellen men det existerar två bättre varianter varav den ena har ett inbyggt minne på 128 GB men samma mängd RAM minne.
Värstingmodellen har ett RAM minne på 6 GB och internminnet är på 128 GB. Den sistnämnda lär vara besvärlig att få tag på.
Operativsystemet är Android 10.0 med Samsungs skinn One UI 2.
Det är alltid trevligt att få den senaste versionen av systemet så det är en stor fördel med den här mobilen. En fördel som dras ner en aning på grund av att den inte har ett rent operativsystem vilket är att föredra.
Selfie kameran är på 32 Megapixlar och på baksidan sitter fyra kameralinser på 48 Megapixlar (vidvinkel lins), 12 Megapixlar (ultra vidvinkel lins), 5 Megapixlar (Makrolins) samt en djupsensor på 5 Megapixlar.
Kamerakvaliteten är godkänd och hamnar på samma nivå som majoriteten av de telefoner som håller sig inom samma prisklass.
Det inbyggda batteriet är på 4000 mAh och har stöd för snabbladdning.
En Samsung Galaxy A51 kostar 3990 kronor och det priset gäller modellen med ett RAM minne på 4 GB och ett internminne på 128 GB.
Man får då en stor display, ett stort batteri, bra kamerakvalitet, funktioner ärvda från förra årets flaggskepps mobiler och en fingeravtrycksläsare under display.
Idag kan man lätt få en väldigt bra smartphone för en överkomlig kostnad så man måste inte leta sin nästa mobiltelefon bland de senaste toppmodellerna. Det viktigaste är bara att vara en medveten konsument och veta vad man ska titta efter för att få bästa möjliga mobil för pengarna.
Samsung Galaxy A51 är dock ett mycket bra alternativ ifall man vill ha en bra all-round mobil som fungerar utan problem.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.