Samsung Galaxy A40


Tidigare var fallet att du skulle köpa en flaggskepps dödare när du ville ha massor av smartphone för dina pengar. Mobiltelefoner med de senaste funktionerna, kraftfull prestanda och bra display och kamerakvalitet men nu kan man istället välja ännu billigare alternativ. Nämligen budgetmobiler i mellansegmentet. Dessa hamnar endast något under flaggskepps mobilerna och flaggskepps dödarna när det gäller specifikationerna.
Samsung Galaxy A40 är ett utmärkt exempel på en sådan sorts smartphone.
Designmässigt kommer den med en modern design med en stor display med bildförhållandet 19:5 och tunna ramar runt displayen.
Mobiltelefonen ser även ganska modern och fin ut bakifrån med sitt blänkande bakstycke av plast. Kanterna runt telefonen är också de konstruerade av plast men det rör sig om en plast av hög kvalitet och mobiltelefonen känns inte billig.
På baksidan sitter två kameralinser samt en fingeravtrycksläsare och i telefonens underkant sitter en USB Typ C port och ett hörlursuttag.


Samsung Galaxy A40 har en AMOLED display på 5,9 tum med 1080×2340 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 437 ppi (pixlar per tum).
Den har en ganska hög pixeltäthet, speciellt med tanke på vad mobilen kostar.
Kvaliteten hos displayen är bra med utmärkt färgåtergivning och skärpa.
Mobiltelefonen har en åttakärnig Exynos 7904 processor på 1,7 GHz och det är en typisk budgetprocessor i mellanklass. RAM minnet är på 4 GB och internminnet är på 64 GB.
Detta innebär att mobilen har fullt godkänd prestanda som duger för de flesta användare.
Operativsystemet är Android 9.0 Pie men med Samsung's egna skinn som ett pålägg över standard Android.
Selfie kameran är på hela 25 Megapixlar och det är en vidvinkel lins.
Kameralinserna är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins) och 5 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och de har PDAF och LED blixt.
Kamerakvaliteten är okej för priset man betalar.
Batteriet är på endast 3100 mAh och det känns en aning för lite när man tittar på displayens storlek och kvalitet samt den övriga prestandan som ju alltid påverkar batteritiden.
Batteriet är den stora nackdelen med att välja den här mobilen eftersom man inte får den allra bästa batteritiden.
Att ladda batteriet minst en gång om dagen är ett måste med den här telefonen.
Samsung Galaxy A40 har ett pris på 2490 kronor och för pengarna får man en duglig smartphone som ligger bra i handen tack vare de lätt rundade sidorna på bakstycket.
Prissättningen på denna smartphone medför att den är praktisk att köpa kontant för att slippa delbetala någon mobiltelefon via sitt abonnemang som skulle öka månadskostnaden. Jag har i tidigare blogginlägg informerat om att det går alldeles utmärkt att köpa en valfri smartphone från valfri butik men ändå ha ett abonnemang. Man måste alltså inte ha ett kontantkort för att göra så.
Det är viktigt att när man letar efter sin nästa mobiltelefon inte handlar på impuls utan man behöver fatta ett genomtänkt beslut baserat på hur man brukar använda sin mobiltelefon.
Jämför olika mobiler i din prisklass som passar med dina krav när det gäller specifikationer och funktioner.  Var helt enkelt en medveten mobilköpare.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?