Infinix S5


Även om flaggskepps smartphones verkligen är roliga att använda, är det mobiler i mellansegmentet som har varit de mest intressanta de senaste åren. De har ofta en snarlik byggkvalitet och design samtidigt som prestandan naturligtvis skiljer sig åt något jämfört med de dyra toppmobilerna.
Vissa av dessa budgetmobiler är emellanåt byggda av billigare material även om det inte direkt ofta är på det sättet.
Infinix S5 är en av få mobiltelefoner med hål i displayen för selfie kameran i sin prisklass vilket gör att den sticker ut lite i mängden av mobiler på marknaden.
Displayen är som vanligt stor och av relativt bra kvalitet.
Chassit är helt konstruerad av plast med en blänkande yta som ser bra ut och ger intrycket av att vara av glas.
På baksidan sitter tre kameralinser på rad under varandra i vänstra övre hörnet samt en fingeravtrycksläsare.
Designen påminner en hel del om Xiaomi Redmi Note 8T vilket inte är någon nackdel.


Displayen är en LCD display på 6,6 tum med bildförhållandet 20:9 och 720×1600 pixlar. Pixeltätheten landar därmed på endast 270 ppi så telefonen har inte den skarpaste displayen där ute.
RAM minnet är på 4 GB och internminnet är på 64 GB.
Infinix S5 har en åttakörnig MediaTek Helio P22 processor på 2 GHz och det är bland annat den som gör att mobiltelefonen hamnar i mellansegmentet. Processorn är inte fullt ut lika kraftfull som till exempel en Snapdragon 665 processor men hamnar relativt nära.
Den klara lätt av vanligt förekommande arbetsuppgifter som att ringa samtal, skicka sms och läsa dagens tidning på nätet samtidigt klarar den även hjälpligt av mobilspel av enklare slag. Mer tekniskt krävande spel fungerar också men på lägre grafiska inställningar.
Selfie kameran är på hela 32 Megapixlar och är en vidvinkel lins. På baksidan sitter tre kameralinser samt fyra LED blixtar.
Kameralinserna är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins), 5 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och det finns en djupsensor på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF.
Kamerakvaliteten är knappt godkänd men bilder som tas med kamerorna kan duga helst med tanke på mobilens låga pris.
Batteriet är på 4000 mAh och det är en bra batteristorlek som med tanke på displayens låga pixeltäthet och den något svagare processorn bör klara minst en dag på en laddning. Kanske till och med två dagar för den lättare användaren som inte pressar mobilens kapacitet till det yttersta.
Infinix är en mobiltelefon som inte säljs officiellt här i Sverige och den är följaktligen helt okänd här i landet.
Enligt GSM Arena kostar en Infinix S5 ungefär 100 Euro vilket motsvarar 1075 kronor innan moms. Men det är som vanligt endast säljarens pris och den svenska momsen, frakt och postens avgifter tillkommer på priset i slutändan. Detta informerar sällan de utländska nätbutikerna om, helt enkelt på grund av att de vill sälja sina produkter och samtidigt kan de inte känna till olika länders avgifter.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?