Elephone U2


Elephone U2 är en budgetmobil från en liten kinesisk mobiltillverkare som inte säljer sina produkter i Sverige. Men de är fullt möjliga att beställa via någon utländsk nätbutik.
När man tittar på designen är det svårt att fatta att det är en så pass billig smartphone.
Den har en elegant design med en stor display med tunna ramar runt.
Den stora displayen tar praktiskt taget upp hela fronten och det är möjligt genom att mobilen har en motoriserad kameramodul som när den inte används sänks ner i chassit.
Baksidan är konstruerad av plast men en plast som har gjorts för att likna glas. Bakstycket är avrundat för att ge en skön känsla i handen men det medför samtidigt att telefonen gungar när man använder den på en plan yta.
Enligt tillverkaren sitter det två kameralinser på framsidan och tre kameralinser på baksidan av mobiltelefonen. De två främre sitter i en motoriserad kameramodul som glider upp ur chassits överkant när man väljer att ta en selfie.
Nära av dessa kameralinser verkar dock vara falska enligt många recensenter som har testat funktionerna genom att tejpa över vissa linser. De har då inte sett någon som helst skillnad i resultatet.
Elephone U2 har en fingeravtrycksläsare och den sitter i en knapp på mobilens högra långsida.


Processorn är en åttakärnig MediaTek Helio P60 processor på 2 GHz och RAM minnet är på 4 GB. Detta innebär att denna smartphone hamnar i mellansegmentet av smartphones.
Detta är alltså en relativt kraftfull mobil som duger för att spela enklare mobilspel och den kan till och med klara av mer tekniskt krävande spel men då på de lägre grafiska inställningarna.
Internminnet är på 64 GB hos basmodellen men det existerar även en bättre version med ett RAM minne på 6 GB och ett internminne på 128 GB. Minneskapaciteten är möjlig att utöka med ett minneskort på upp till 256 GB.
Det är fullt tillräckligt med utrymme för de flesta användare.
Displayen är en LCD display på 6,3 tum med 1080×2340 pixlar och en pixeltäthet på 412 ppi (pixlar per tum).
I kameramodulen sitter enligt uppgift en kameralins på 16 Megapixlar och en djupsensor på 2 Megapixlar. Djupsensorn verkar ej ha någon funktion utan finns där endast för syns skull.
Kameramodulen verkar inte åka in i chassit automatiskt när man tappar telefonen vilket är en anledning till oro då den därmed lätt kan gå av ifall olyckan är framme.
Detta är viktigt att tänka på innan ett köp. Helst om du är en lite klumpig person som ofta brukar tappa dina mobiltelefoner i backen.
På baksidan sitter tre kameralinser. Huvudkameran är på 16 Megapixlar och det finns två linser på 5 respektive 2 Megapixlar och den sistnämnda verkar vara falsk.
De kameror som verkligen fungerar ger bilder med naturliga färger och bra kontrast vid bra ljusförhållanden.
Operativsystemet är Android 9.0 Pie och det är en i det närmaste ren version av systemet vilket är en stor fördel. Förvänta dig inte några uppdateringar av själva operativsystemet under mobiltelefonens livslängd för det är något som i stort sett aldrig händer när man väljer en mobiltelefon från en liten kinesisk mobiltillverkare. Att ta fram uppdateringar och släppa dem kostar alltid tillverkaren pengar och dessa små mobiltillverkare har inte de ekonomiska resurserna till sådana utgifter.
Batteriet är på 3250 mAh har en godkänd storlek men det hade inte skadat ifall det hade varit större.
Den bättre versionen kostar hos till exempel Aliexpress 250 dollar vilket blir ungefär 2387 kronor men det är innan svenska momsen, tullavgifter samt fraktkostnader.
Med den svenska momsen får du punga ut med 2984 kronor och därefter tillkommer ytterligare kostnader och det medför att telefonen blir så mycket dyrare än man först kan tro.
Därmed försvinner den största anledningen till att beställa den här mobilen. Då är det på många sätt bättre att köpa en smartphone som säljs officiellt här i landet.
Det finns en hel del prisvärda mobiltelefoner som kostar under 3000 kronor och när man väljer att köpa från Sverige får man tillgång till bättre service och fler garantier ifall telefonen inte skulle fungera som den ska.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?