Xiaomi Redmi Note 9 Pro


Redmi Note-serien har länge varit kungen över budgetmobil segmentet och har haft en bra balans mellan pris, prestanda och funktioner.
Den tronen delar de med Motorola som även de är duktiga på att erbjuda fantastiskt bra mobiltelefoner till en lägre kostnad för oss konsumenter.
Xiaomi Redmi Note 9 Pro är en budgetmobil i övre mellansegmentet som har många fördelar.
Redmi Note 9 Pro är designmässigt en direkt förlängning av designspråket som introducerades med Redmi Note 7 och Redmi Note 7 Pro.
Mobiltelefonens baksida är täckt av glas som reflekterar fint när ljuset skiner på den precis som hos många andra moderna mobiltelefoner.
Kameramodulen på baksidan sitter centralt monterad i telefonens övre del och istället för att ligga vertikalt på rad under varandra sitter kameralinserna i en rektangulär modul.
Detta är en ny design för 2020 som vi i framtiden kommer att se mycket av oavsett från vilken tillverkare mobilen kommer ifrån.
Som vanligt dominerar den stora displayen fronten av telefonen med tunna ramar runt displayens kanter. Denna smartphone saknar flärp så den främre kameralinsen sitter i ett runt hål i displayen överdel.
Kanterna runt telefonen är gjord av plast och på den högra långsidan finns en fingeravtrycksläsare.
Denna smartphone saknar vattentäthet men har ett lite lättare skydd som gör att mobilen klarar av att vara ute i lättare regn utan att gå sönder.


Displayen är en LCD display på 6,6 tum med bildförhållandet 20:9 och denna display har 1080×24000 pixlar. Pixeltätheten landar på 395 ppi (pixlar per tum) och detta innebär en rätt så skarp och tydlig display som skyddas av Gorilla Glas 5.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 720G processor på 2,3 GHz och det är den som gör att Xiaomi Redmi Note 9 Pro hamnar i mellanklass.
RAM minnet är på 4 GB och internminnet är på 64 GB hos basmodellen men det existerar en bättre variant med ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 128 GB.
Operativsystemet är Android 10 men med tillverkarens skinn MIUI 11.
Den har med andra ord inte något rent operativsystem vilket är att föredra på grund av flera anledningar.
Selfie kameran är på 16 Megapixlar och på mobilens baksida hittar man fyra kameralinser. Huvudkameran är på 48 Megapixlar (vidvinkel lins). Övriga kameralinser är 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins), 5 Megapixlar (Makrolins) och slutligen en djupsensor på 2 Megapixlar.
Kamerakvaliteten är god och de har PDAF och LED blixt.
Man kan inte räkna med flaggskepps standard hos budgetmobiler men bilder blir bra vid bra ljusförhållanden. De bilder som tas blir tydliga och detaljerade.
Det inbyggda batteriet är på 5020 Megapixlar och har stöd för snabbladdning. Med ett så pass stort batteri blir batteritiden verkligen bra.
Ett eventuellt svenskt pris är inte känt ännu på grund av att den inte har lanserats här ännu.
Xiaomi har nyligen markerat försäljningsrekordet för sina mobiltelefoner i Redmi Note-serien. Enligt uppskattningar från har Xiaom lyckats sälja över 110 miljoner Redmi Note-smartphones över hela världen  sedan starten 2014. Det är imponerande försäljningssiffror som helt enkelt beror på produkternas höga kvalitet parat med ett billigt pris.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?